Måltidens Mervärde 2021

En återberättelse från 2 november

Eftermiddagen startar med ett fartfyllt intro av uppladdningen inför årets upplaga av Måltidens Mervärde där Lina Fasth Andersson och Elin Backlund från Måltid Sverige hälsar alla varmt välkomma att dela eftermiddagen tillsammans. Moderator för dagen, Zeina Mortada tar med stor ära emot värdskapet och tackar sin vän och kollega Paul Svensson för överlämnandet av årets stafettpinne, en purjolök! 

Vem skulle du vilja äta middag med ikväll, om du fick välja vem som helst, levande, död eller fiktiv? Svaren blev många från publiken där exempel som Pippi Långstump och en kär familjemedlem fanns med!


Zeina Mourtada 

Årets moderator är en är en sann matinspiratör med förmågan att laga mat från alla världens hörn och som driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Hennes passion för enkel och vällagad mat når ut i kokbok, tv och sociala medier såväl som i verkliga livet. Zeina har undervisat en ny generation i glädjen att laga mat, allt från svensk husmanskost till rätter från hela världen. I den smakrika och färgglada matvärld som hon presenterar finns inga gränser.

”Att hitta in till köket, utan pekpinnar och att kunna inspirera till hållbara och goda recept och matglädje” 

Läs mer om dagen och föreläsarna

  • Kockscenen Nyhet för årets upplaga!
  • Kristina Paltén Äventyraren, författaren och världsrekordhållaren med mottot ”Människan är inte ett resultat av sina erfarenheter, hon är orsaken till sin framtid.”
  • Handboken för schemalagda måltider Handboken är för alla er som arbetar inom skolan och har ett gemensamt och viktigt uppdrag att utbilda elever till en hälsosam och hållbar livsstil.
  • Olga Grönwall Lund Grundare av Reformaten. ”Vi behöver börja käka positiv mat, för människan och planeten!”
  • Fleximat Region Norrköping Sveriges mest flexibla kostsystem. Måltiden med individen i fokus, ett flexibelt och modernt måltidssystem där patienten skall få välja när och vad de vill äta med hjälp av måltidsvärdar
  • Pär Johansson Grundare av Glada-Hudik teatern. Vad kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas?”