Livsmedelshygien

Grundläggande utbildning för offentlig måltidspersonal

Utbildningen innehåller grundläggande förståelse för mikroorganismer (bakterier, virus, jäst och mögel), men även kemiska och fysiska faror i livsmedel och livsmedelsproduktion, samt hur de kan förebyggas. Utbildningen innehåller också grundläggande rutiner för god livsmedelshygien och hantering av livsmedel i köket för att laga och servera säker mat. Egenkontroll och uppbyggnad av ett egenkontrollsystem. Kursledare är Kajsa Malmberg och Charlotte Löfström på RISE, experter inom mikrobiologi och hygien med fokus på livsmedelsmikrobiologi.

Kapitel 1 – Mikroorganismer & smittspridning (ca 40 min)

Kapitel 2 – Matförgiftningar (ca 60 min)

Kapitel 3 – Hantering av livsmedel (ca 40 min)

Kapitel 4 – Egenkontroll (ca 15 min)

Sammanfattning & avslut (ca 5 min)

Upplägg

Under utbildningens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och få bekanta dig med viktiga nyckelord. Varje enskilt tema avsluts med quizfrågor så att du som deltagare kan testa dina nya kunskaper.

Du kan enkelt pausa om du inte vill gå hela utbildningen i ett svep utan önskar gå ett kapitel i taget (se ca tider ovan). Tänk bara på att anteckna exakt var du pausade så du enkelt kan fortsätta från där du slutade.

Efter genomgången kurs erhåller du grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien för att kunna arbeta i ett offentligt kök. Ett diplom kommer inom kort till din mejl, man kan även hämta ut diplom själv på din sida under Personligt – certifikat – kursintyg. Använd utbildningen som introduktion för nya kollegor eller som uppfräschning för all personal som på något sätt redan arbetar med måltider!


Registrering och anmälan

Kostnad

Utbildningarna är kostnadsfria för dig som är partner i Måltid Sverige. För dig som ännu inte är partner betalar 950 kr ex moms.

Registrering

Anmäl dig till utbildningen genom fylla i dina kontaktuppgifter här

Du kommer få tillgång till webbutbildningen så snart vi lagt in dig i systemet för webbutbildningen. Det kan ta ett par dagar innan du får tillgång till den. När du är tillagd kommer du att få ett nytt mejl om kursregistrering från avsändare noreply.crm@ri.se där dina inloggningsuppgifter kommer att finnas! Nytt lösen ska vara: Grade2021!

Håll utkik i din mejlkorg!

Tidsåtgång

ca 2 timmar

Kursledare

Kajsa Malmberg och Charlotta Löfström, Processteknik och hygien RISE

Kontakt

Vid frågor om utbildningen eller inloggning kontakta maltidsverige@ri.se

Se här för vanligt förekommande problem och frågor