MATtanken
MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.
Syftet med MATtanken
- Främja ökad kvalitet på offentliga måltider och att de resurser som satsas på dessa tillvaratas på bästa sätt.
- Offentliga måltider ska bidra till en hållbar utveckling.
- Ge ökad kompetens, engagemang och effektivitet hos aktörer i kedjan från producent till konsument.
- Bredda och förstärka nätverkande och samarbeten inom matproduktion och måltidsfrågor.
Aktiviteter
För att uppnå målen med projektet kommer bland annat nedanstående aktiviteter att utföras.
Erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling
- Medverka i kartläggning kring offentliga måltidsverksamheter
- Arrangera webbinarier
- Arrangera egna och medverka på andras evenemang
Sprida inspirerande exempel
- Publicera artiklar på webbplatsen
- Spela in poddavsnitt
Nätverkande
- Identifiera framgångsrika lokala/regionala nav och verksamheter
- Kommunicera i sociala medier
Om projektet
Projektet finansieras via landsbygdsprogrammet samt av LRF och Sveriges konsumenter. Projektet startade i november 2017. En förlängning beviljades i mars 2020 med slutdatum den 31 januari 2023.
Styrgruppen består av representanter från Livsmedelsverket, LRF, Sveriges konsumenter och Landsbygdsnätverkets kansli.
Projektgrupp
- Eva Sundberg, projektledare
- Tobias Henning, kommunikatör
- Elin Sandström, konsumentexpert