Logotyp för Måltid Sverige
  • Om Måltid Sverige
    • Partners
    • Ledningsgrupp
    • Vi som jobbar med Måltid Sverige
    • Nyhetsbrev
  • Utbildningar
    • Måltidens Mervärde
      • Arkiv Måltidens Mervärde
        • Måltidens Mervärde 2021
        • Måltidens Mervärde 2020
        • Måltidens Mervärde 2019
    • Utbildning på hemmaplan
      • Vegetarisk inspiration
      • Matlagning
      • Bakning
      • Måltidspedagogik i förskola
      • Service och bemötande
      • Mat-klimat-miljö
      • Specialkost för förskola/skola
      • Måltider för äldre
    • Digitala utbildningar
      • Livsmedelshygien
      • Specialkost
      • Köksekonomi
      • Måltider för äldre – den viktiga måltiden och värdskapet
    • Våra utbildare
    • Andras aktiviteter
  • Projektverkstad
    • Aktuella projekt och verksamheter
      • Fleximat
      • Future Kitchen
        • Future Kitchen dokument
        • Tidigare omgångar
      • Handboken för schemalagda måltider
        • Stödmaterial till Handboken för schemalagda måltider
      • Hållbar skolmåltid genom digitalisering
      • Klimatsmart Livsmedelskonsumtion
      • Klimatsmart mat – öppen webbutbildning
      • Lärande Hållbara Måltider
      • MATtanken
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Nollvisionen för undernäring hos äldre
      • Relivs – Resurseffektiv livsmedelshantering
      • Samarbete för minskat matsvinn
      • SAMLA Sverige
      • Skolmatsakademin
      • SkolmatSverige
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
      • White Guide Junior och White Guide Senior
    • Genomförda projekt
      • Allebarnsrätten
      • Energieffektiva storkök
      • Göteborgsmodellen för mindre matsvinn
      • IncluSilver, innovationscheckar
      • KliMATval
      • Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider
        • Verktygslåda
        • Resultat och erfarenheter
          • Slutkonferens
      • Satsning Klimatsmarta Måltider VGR
      • SmartMat Hbg
      • Väl godkänt för skolmåltiden
      • Med smak för kunskap
        • Slutkonferens
      • MIKA-projektet
  • Forskning
    • Universitet, Högskolor
      • Göteborgs universitet
      • Högskolan Kristianstad
      • Örebro universitet
    • Institut
      • RISE
    • Kunskapsorganisationer
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
    • Aktuell forskning
    • Forskningsforum
      • Forskningsforum 2022
      • Forskningsforum 2021
      • Forskningsforum 2020
  • Partners
    • Västra Götaland
    • Sörmland
    • Halland
    • RISE

Forskningsforum 2021

Den 6 och 7 oktober hölls för andra året i rad Forskningsforum för offentliga måltider.
Temat i år var  ”Integrerade måltider i skola, vård och omsorg”. Såhär såg programmet ut

Forskare från Örebro universitet, Umeå universitet, Göteborgs universitet, Uppsala universitet, Karolinska universitetssjukhuset och Högskolan Kristianstad, samt kollegor från Måltid Sverige var med och berättade om pågående forskning inom ämnet. Dagen livesändes och lockade upp mot 80 deltagare.

Här hittar ni presentationerna från Forskningsforum 2021:

  • Lina Andersson Fasth – Handbok för schemalagda måltider
  • Sara Fröden: Frödén, S. & Pettersson, C. (2021). ”Strävan mot en inkluderande skolmåltid. Strategier för att ge likvärdiga förutsättningar” Utbildning & Demokrati 30(1), s 23-44.
  • Louise Hård– Ämnesintegrerad kostundervisning: Opportunities and experiences of co-designed interdisciplinary food education in Swedish primary school
  • Malin Skinnars Josefsson – Mat och måltider inom äldreomsorgen – Organisation och förutsättningar
  • Emma Wilandh – Måltidsservice på sjukhus och olika aspekter av kvalitet
  • Sofia Rapo – Organisatorisk forskning – En fallstudie om flexibla sjukhusmåltider
  • Maria Biörklund Helgesson – DIGIMÅL – En digital måltidstjänst för att öka patienternas måltidsupplevelse. Ett innovationsprojekt
  • Maria Nyberg – Hälsofrämjande måltider inom LSS – Mat med flera mål
  • Om Måltid Sverige
  • Integritetspolicy
  • Bli partner
  • Press
  • Kontakt
  • Logga in
Anmäl dig till nyhetsbrevet

Våra partners:

Västra Götalandsregionen logo
Region Sörmland