Utbildning i köksekonomi och hållbarhet för måltidspersonal

Utbildningen innehåller förståelse för köksekonomi, hushållning och hållbarhet. Kursen kan användas som uppfräschning för kökschefer, men även som utbildning för kockar samt måltidsbiträden som vill ha en större förståelse för hur man arbetar mer hållbart. Ni får bland annat ta del av vad grundläggande ekonomi är och hur det ser ut inom måltidsbranschen, vilka olika typer av resurser som finns och hur vi hushållar med dem. Ni kommer även får lära er mer om matsvinn – hur man kan både mäta, beräkna och motverka det, samt hur råvarukostnad, arbetskostnad och total produktkostnad beräknas.

Avsnitt 1 – Ekonomi, hushållning och hållbarhet
Avsnitt 2 – Svinn, mätmetoder och hållbarhet
Avsnitt 3 – Kostnad, produktberäkning och planering.

Upplägg

Under kursens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och bekanta dig med viktiga nyckelord att ha koll på. Inbakat i kursens avsnitt finns räknestugor, där du får följa Billy och Viktor i räkneexempel för att sedan pausa och räkna själv. De första två avsnitten avslutas också med ett quiz där du får testa dina nya kunskaper.

Du kan enkelt pausa om du inte vill gå hela utbildningen i ett svep utan önskar gå ett kapitel i taget. Nästa gång du loggar in väljer du att fortsätta där du avslutade sist.

Efter genomgången kurs erhåller du kunskaper inom köksekonomi som underlättar och fördjupar arbetet i ett offentligt kök.


REGISTRERING OCH ANMÄLAN

Kostnad

Utbildningarna är kostnadsfria för dig som är partner eller medlem i Måltid Sverige eller Skolmatsakademin. För dig som ännu inte är partner betalar 950 kr ex moms.

Registrering

Anmäl dig till utbildningen genom att fylla i dina kontaktuppgifter här.

I bekräftelsemejlet finns en länk till vår lärplattform. För att få tillgång till webbutbildningen behöver du skapa ett konto på vår lärplattform, det gör du genom att klicka på länken i bekräftelsemejlet och därefter klicka på ”skapa konto” för att få åtkomst till webbutbildningen i köksekonomi.

Tidsåtgång

ca 3 timmar

Kursledare

Billy Jörgensen, ekonomilärare inom måltidsbransch
Viktor Holm, restaurangkonsult och tidigare kock