Utbildning i köksekonomi och hållbarhet för måltidspersonal

Utbildningen innehåller förståelse för köksekonomi, hushållning och hållbarhet. Kursen kan användas som uppfräschning för kökschefer, men även som utbildning för kockar samt måltidsbiträden som vill ha en större förståelse för hur man arbetar mer hållbart. Ni får bland annat ta del av vad grundläggande ekonomi är och hur det ser ut inom måltidsbranschen, vilka olika typer av resurser som finns och hur vi hushållar med dem. Ni kommer även får lära er mer om svinn – hur man kan både mäta, beräkna och motverka det, samt hur råvarukostnad, arbetskostnad och total produktkostnad beräknas.

Avsnitt 1 – Ekonomi, hushållning och hållbarhet
Avsnitt 2 – Svinn, mätmetoder och hållbarhet
Avsnitt 3 – Kostnad, produktberäkning och planering.

Upplägg

Under kursens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och bekanta dig med viktiga nyckelord att ha koll på. Inbakat i kursens avsnitt finns räknestugor, där du får följa Billy och Viktor i räkneexempel för att sedan pausa och räkna själv. De första två avsnitten avslutas också med ett quiz där du får testa dina nya kunskaper.

Du kan enkelt pausa om du inte vill gå hela utbildningen i ett svep utan önskar gå ett kapitel i taget. Nästa gång du loggar in väljer du att fortsätta där du avslutade sist.

Efter genomgången kurs erhåller du kunskaper inom köksekonomi som underlättar och fördjupar arbetet i ett offentligt kök. Ett diplom kommer inom kort till din mail, men du kan även hämta ut diplomet själv på din sida under Personligt – certifikat – kursintyg.


REGISTRERING OCH ANMÄLAN

Kostnad

Utbildningarna är kostnadsfria för dig som är partner eller medlem i Måltid Sverige eller Skolmatsakademin. För dig som ännu inte är partner betalar 950 kr ex moms.

Registrering

Anmäl dig till utbildningen genom att fylla i dina kontaktuppgifter här.

Du kommer få tillgång till webbutbildningen så snart vi lagt in dig i systemet för webbutbildningen. Vi importerar en gång i veckan, så det kan ta ett par dagar innan du får tillgång till den. När du är tillagd kommer du att få ett nytt mejl om kursregistrering från avsändare noreply-rise@grade.se där dina inloggningsuppgifter kommer att finnas!

Håll utkik i din mejlkorg!

Tidsåtgång

ca 3 timmar

Kursledare

Billy Jörgensen, ekonomilärare inom måltidsbransch
Viktor Holm, restaurangkonsult och tidigare kock

Kontakt

Vid frågor om utbildningen eller inloggning kontakta maltidsverige@ri.se

Se här för vanligt förekommande problem och frågor