Logotyp för Måltid Sverige
  • Om Måltid Sverige
    • Partners
    • Ledningsgrupp
    • Vi som jobbar med Måltid Sverige
    • Newsletter
      • Arkiv nyhetsbrev
  • Aktiviteter
    • Måltidens Mervärde
      • Arkiv Måltidens Mervärde
        • Måltidens Mervärde 2021
        • Måltidens Mervärde 2020
        • Måltidens Mervärde 2019
    • Utbildning på hemmaplan
      • Vegetarisk inspiration
      • Matlagning
      • Bakning
      • Måltidspedagogik i förskola
      • Service och bemötande
      • Mat-klimat-miljö
      • Specialkost för förskola/skola
      • Skolmåltidens möjligheter
      • Måltider för äldre
      • Livsmedelshygien
    • Digitala utbildningar
      • Livsmedelshygien
      • Specialkost
      • Köksekonomi
      • Hållbar lax i offentliga kök
      • Skolmåltiden, en specialpedagogisk fråga?
      • Hållbar svensk sjömat
      • Serveringsteknik och upplägg!
      • Matfoto för offentliga kök!
      • Så lyckas du på sociala medier!
    • Våra utbildare
    • Bli värdkommun
    • Andras aktiviteter
  • Projektverkstad
    • Aktuella projekt och verksamheter
      • Fleximat
      • Future Kitchen
        • Future Kitchen dokument
        • Tidigare omgångar
      • Göteborgsmodellen för mindre matsvinn
      • Handboken för schemalagda måltider
        • Stödmaterial till Handboken för schemalagda måltider
      • Hållbar skolmåltid genom digitalisering
      • Klimatklivet
      • Klimatsmart Livsmedelskonsumtion
      • Klimatsmart mat – öppen webbutbildning
      • Lärande Hållbara Måltider
      • MATtanken
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Nollvisionen för undernäring hos äldre
      • Samarbete för minskat matsvinn
      • SAMLA Sverige
      • Satsning Klimatsmarta Måltider VGR
      • Skolmatsakademin
      • SkolmatSverige
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
      • White Guide Junior och White Guide Senior
    • Genomförda projekt
      • Allebarnsrätten
      • Energieffektiva storkök
      • IncluSilver, innovationscheckar
      • KliMATval
      • Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider
        • Verktygslåda
        • Resultat och erfarenheter
          • Slutkonferens
      • SmartMat Hbg
      • Väl godkänt för skolmåltiden
      • Med smak för kunskap
        • Slutkonferens
      • MIKA-projektet
  • Forskning
    • Universitet, Högskolor
      • Göteborgs universitet
      • Högskolan Kristianstad
      • Örebro universitet
    • Institut
      • RISE
    • Kunskapsorganisationer
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
    • Aktuell forskning
    • Forskningsforum
      • Forskningsforum 2021
      • Forskningsforum 2020
  • Partners
    • Västra Götaland
    • Sörmland
    • Halland
    • RISE
  • Fakta
    • Coronavirus
      • Personal och bemanning
      • Kommunikation
      • Serveringsmetoder Corona
      • Råvaruinköp och planering
  • Om Måltid Sverige
    • Partners
    • Ledningsgrupp
    • Vi som jobbar med Måltid Sverige
    • Newsletter
      • Arkiv nyhetsbrev
  • Aktiviteter
    • Måltidens Mervärde
      • Arkiv Måltidens Mervärde
        • Måltidens Mervärde 2021
        • Måltidens Mervärde 2020
        • Måltidens Mervärde 2019
    • Utbildning på hemmaplan
      • Vegetarisk inspiration
      • Matlagning
      • Bakning
      • Måltidspedagogik i förskola
      • Service och bemötande
      • Mat-klimat-miljö
      • Specialkost för förskola/skola
      • Skolmåltidens möjligheter
      • Måltider för äldre
      • Livsmedelshygien
    • Digitala utbildningar
      • Livsmedelshygien
      • Specialkost
      • Köksekonomi
      • Hållbar lax i offentliga kök
      • Skolmåltiden, en specialpedagogisk fråga?
      • Hållbar svensk sjömat
      • Serveringsteknik och upplägg!
      • Matfoto för offentliga kök!
      • Så lyckas du på sociala medier!
    • Våra utbildare
    • Bli värdkommun
    • Andras aktiviteter
  • Projektverkstad
    • Aktuella projekt och verksamheter
      • Fleximat
      • Future Kitchen
        • Future Kitchen dokument
        • Tidigare omgångar
      • Göteborgsmodellen för mindre matsvinn
      • Handboken för schemalagda måltider
        • Stödmaterial till Handboken för schemalagda måltider
      • Hållbar skolmåltid genom digitalisering
      • Klimatklivet
      • Klimatsmart Livsmedelskonsumtion
      • Klimatsmart mat – öppen webbutbildning
      • Lärande Hållbara Måltider
      • MATtanken
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Nollvisionen för undernäring hos äldre
      • Samarbete för minskat matsvinn
      • SAMLA Sverige
      • Satsning Klimatsmarta Måltider VGR
      • Skolmatsakademin
      • SkolmatSverige
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
      • White Guide Junior och White Guide Senior
    • Genomförda projekt
      • Allebarnsrätten
      • Energieffektiva storkök
      • IncluSilver, innovationscheckar
      • KliMATval
      • Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider
        • Verktygslåda
        • Resultat och erfarenheter
          • Slutkonferens
      • SmartMat Hbg
      • Väl godkänt för skolmåltiden
      • Med smak för kunskap
        • Slutkonferens
      • MIKA-projektet
  • Forskning
    • Universitet, Högskolor
      • Göteborgs universitet
      • Högskolan Kristianstad
      • Örebro universitet
    • Institut
      • RISE
    • Kunskapsorganisationer
      • SNF Swedish Nutrition Foundation
    • Aktuell forskning
    • Forskningsforum
      • Forskningsforum 2021
      • Forskningsforum 2020
  • Partners
    • Västra Götaland
    • Sörmland
    • Halland
    • RISE
  • Fakta
    • Coronavirus
      • Personal och bemanning
      • Kommunikation
      • Serveringsmetoder Corona
      • Råvaruinköp och planering

Forskningsforum 2020

Den 7 oktober 2020 bjöd vi in till ett första Forskningsforum Offentliga måltider på tema hållbarhet och hälsa. Såhär såg programmet ut. Vi hade med forskare från Chalmers, Göteborgs universitet, Örebro universitet och RISE. Livsmedelsverkets kompetenscentrum deltog också. Dagen livesändes och lockade över 50 deltagare.

Här hittar ni presentationerna från 7 oktober 2020:

  • Christel Larsson – Vi har en unik potential och möjlighet!
  • Karin Fritz och Anna-Karin Quetel – Offentliga måltider idag och imorgon
  • Ingrid Undeland och Cecilia Mayer Labba – Från rött till blått och grönt – Hållbara marina och växtbaserade råvaror för att möta proteinskiftet
  • Åsa Öström – Forskning om offentliga måltider vid Örebro universitet
  • Elinor Hallström – Hållbar nutrition
  • Mats Stading – Med framtidens mat förblir vi aktiva som seniorer 
  • Evelina Höglund – Kocken kan få hjälp av 3D-printer för dysfagianpassad mat
  • Agneta Sjöberg – Järnpusslet för skolmåltider som ger järnet,
  • Hillevi Prell – Hinder och möjligheter att främja hållbara matvanor i förskolan: Förskolepersonalens erfarenheter och tankar

 

  • Om Måltid Sverige
  • Integritetspolicy
  • Bli partner
  • Press
  • Kontakt
  • Logga in
Anmäl dig till nyhetsbrevet

Våra partners:

Västra Götalandsregionen logo
Region Sörmland
Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer här. OK
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SPARA OCH ACCEPTERA