Forskningsforum 2020
Den 7 oktober 2020 bjöd vi in till ett första Forskningsforum Offentliga måltider på tema hållbarhet och hälsa. Såhär såg programmet ut. Vi hade med forskare från Chalmers, Göteborgs universitet, Örebro universitet och RISE. Livsmedelsverkets kompetenscentrum deltog också. Dagen livesändes och lockade över 50 deltagare.
Här hittar ni presentationerna från 7 oktober 2020:
- Christel Larsson – Vi har en unik potential och möjlighet!
- Karin Fritz och Anna-Karin Quetel – Offentliga måltider idag och imorgon
- Ingrid Undeland och Cecilia Mayer Labba – Från rött till blått och grönt – Hållbara marina och växtbaserade råvaror för att möta proteinskiftet
- Åsa Öström – Forskning om offentliga måltider vid Örebro universitet
- Elinor Hallström – Hållbar nutrition
- Mats Stading – Med framtidens mat förblir vi aktiva som seniorer
- Evelina Höglund – Kocken kan få hjälp av 3D-printer för dysfagianpassad mat
- Agneta Sjöberg – Järnpusslet för skolmåltider som ger järnet,
- Hillevi Prell – Hinder och möjligheter att främja hållbara matvanor i förskolan: Förskolepersonalens erfarenheter och tankar