Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

7/4 Den grönare svenska maten, Göteborg

Hushållningssällskapet bjuder in till en eftermiddag på temat framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus

Läs om denna aktivitet

23/4 Konferens om nationella riktlinjer på området matallergi, Stockholm

Den 23 april är det dags för Konferens om nationella riktlinjer på området matallergi. Arrangör av konferensen är  Bra mat för alla och Astma- och Allergiförbundet. Frågor som kommer diskuteras under dagen är bl.a. Hur kan vi främja samverkan på området matallergi i Sverige? Är nationella riktlinjer på området en lösning för mer jämlik vård för…

Läs om denna aktivitet

23/4 Framtidens Hållbara Måltider – hur får vi det att hända?, Digitalt

Med anledning av covid-19 styrs dagen om och kommer erbjudas digitalt.  Att äta hållbart är en central fråga för planeten och vår hälsa. Aktuella miljörapporter visar att vi behöver ställa om till mer hållbar konsumtion – här och nu, det kan inte vänta. Men, att välja hållbar mat är inte så lätt. Här har vi…

Läs om denna aktivitet

4/5 SKR:s dag för offentliga måltider 2020, Digitalt

Sveriges Kommuner och Regioner anordnar en dag för offentliga måltider den 4 maj.

Läs om denna aktivitet

28/6 Almedalsveckan 2020- Inställd., Visby

Almedalsveckan 2020 28 juni och avslutas söndagen den 5 juli är nu inställd.

Läs om denna aktivitet

9/9 Livsmedelsdagarna, Tylösand

Save the date! Livsmedelsdagarna 2020 arrangeras 9-11 september på Hotell Tylösand.

Läs om denna aktivitet

11/9 MAT2020, Växjö

Save the date! Mat2020 går av stapeln 11-12 september 2020, i Växjö.   Seminarier och kringaktiviteter MAT erbjuder organisationer och företag att vara en del av det välbesökta seminarieprogrammet. Detta innebär att du eller någon du anlitar håller seminarieföreläsningar som berör mat ur hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv eller måltiden som helhet och upplevelse. För frågor angående seminarier,…

Läs om denna aktivitet

8/10 Livsmedelsforum, Malmö

Livsmedelsförsörjningen står inför stora utmaningar både globalt och lokalt och världen söker efter nya hållbara lösningar. Hur kan produktionen öka samtidigt som miljö- och klimatpåverkan minskar?

Läs om denna aktivitet

15/10 Offentliga Måltidens Dag,

Offentliga måltidens dag går alltid av stapeln 3:e torsdagen i oktober, i år går därför dagen av stapeln den 15 oktober. Bakom arrangemanget står Måltidsakademien och MATtanken.

Läs om denna aktivitet

20/10 Gastro Nord, Stockholm

Årets GastroNord sker 20-22 oktober 2020. GastroNord är norra Europas gastronomiska plattform.

Läs om denna aktivitet