Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

9/3 Sillen gör “come back” i offentliga kök, Webbinar

Den 9 mars är det dags för ett webbinarium där vi låter sillen ta plats. Trots att sillen har stora näringsmässiga fördelar och att kilopriset är lågt så är sillen en underutnyttjad råvara för humankonsumtion. Faktum är att de flesta sillar idag istället blir djurfoder. Går detta att ändra på? Hur stor är potentialen för…

Läs om denna aktivitet

9/3 Måltiden och medierna – recept för att nå ut, Digitalt

Måltiden och medierna – recept för att nå ut

Läs om denna aktivitet

11/3 Fiskbranschens Riksförbunds Årsstämma – offentlig del, Digitalt

Agenda för öppen del av årsstämman 12.30 Inledning Om odlad lax – Introduktion av den Svenska marknaden för odlad lax – Riserapporten kring odlad lax, hälsa och klimatavtryck – Laxfoder – hållbarhet, Trygve Berg Lea, Sustainability Manager Skretting – Laxlus, Lone Flyvholm, Sjømat Norge – Frågor kring odlad lax 14.15 – 14.20 Paus 14.20 – 14.45 Representanter från Miljö-…

Läs om denna aktivitet

25/3 PFAS i nonstick-beläggningar – en risk för människa och miljö?, Digitalt

De flesta nonstick-beläggningar i stekpannor, kastruller och våffeljärn innehåller PFAS, något som ifrågasätts allt mer på grund av PFAS negativa inverkan på människor och miljö. Därför bjuder RISE-initiativen POPFREE och Substitutionscentrum tillsammans med Cervera in till ett webbinarium med fokus på PFAS skadliga påverkan, lagstiftning och utfasning. Läs mer här Datum: torsdagen den 25 mars 2021 Tid: 9:00-12:00 Plats: Digitalt i…

Läs om denna aktivitet

16/9 Kostdagarna 2021, Malmömässan

Datumen för Kostdagarna 2021 är 16-17 september på Malmömässan. Givetvis under förutsättning att genomförandet kan ske både tryggt och coronasäkert.

Läs om denna aktivitet