Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

2/5 Äta med gott samvete – mat som är bra för både hälsan och planeten, Webbinar

I januari släpptes EAT-Lancet-rapporten som beskriver hur vi bör äta för hälsans och planetens bästa. En nordisk analys av rapporten har också nyligen kommit. Hur stämmer denna analys med Livsmedelsverkets kostråd? I nästa webbinarium som MATtanken arrangerar får vi kunskap och inspiration till hur maten i de offentliga köken kan bli mer hållbar.

Läs om denna aktivitet

6/5 Innovationsgille nollvisionen för undernäring hos äldre, Stockholm

Den 6 maj genomförs ett innovationsgille i Stockholm med fokus på undernäring hos äldre ur ett samhällspolitiskt och kunskapsmässigt perspektiv över tid. Berättare kommer att vara Yngve Gustavsson, professor i geriatrik, Umeå universitet.

Läs om denna aktivitet

9/5 Seminarium om Riksmaten ungdom, Göteborg

Ta del av resultaten från Riksmaten ungdom – en nationell undersökning av ungdomars matvanor. Det blir presentation av bland annat mätningar av livsmedels- och näringsintag samt näringsstatus, måltidsmönster samt konsumtion av godis och läsk, fysik aktivitet och skollunchens betydelse för skolbarns matvanor. Under eftermiddagen blir det även tid för diskussion.

Läs om denna aktivitet

23/5 Workshop om storkök – för arbeten med energieffektiva storkök, Lund

Vi vet att möjligheten att energieffektivisera storköken är stor. Men vilka är dessa möjligheter, vilka hinder finns och hur kommer vi förbi dessa hinder? BELOK bjuder in till en innovativ och kreativ storköksworkshop – om energieffektiva storkök, Välkomna till Lund den 23 maj!

Läs om denna aktivitet

28/5 Hur kan vi minska matsvinnet? Om forskningen som pågår i hela livsmedelskedjan, Webbinar

Plats: Webbinarium Datum och tid: Den 28 maj kl. 10.00-11.15 Arrangör: Landsbygdsnätverket I det här webbinariet berättar forskare, finansiärer och myndighetsrepresentanter om den matsvinnsforskning som just nu pågår i hela livsmedelskedjan. De presenterar dessutom exempel på forskning som är på gång. Du som deltagare får vara med och ställa frågor via chatt och även ge…

Läs om denna aktivitet

10/9 Kommundietistdagarna 2019, Umeå

‘Save the date’ Kommundietistdagarna 2019 Datum: 10–11 september Plats: Umeå Folkets hus Kommundietistdagarna går av stapeln i Umeå den 10-11 september. Dagarna kommer att bjuda på ett brett program med något för alla. Såväl dig som arbetar inom skola som inom äldre- och funktionshinderomsorg.   Program släpps senare. Läs mer på Dietisternas Riksförbund>> 

Läs om denna aktivitet

13/9 MAT2019, Växjö

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet. Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv….

Läs om denna aktivitet

22/10 Livsmedelsforum, Örebro

Livsmedelsforum är en plattform för nätverkande, dialog och kunskapsöverföring för en hållbar, hälsosam och konkurrenskraftig livsmedelskedja. Syftet är att skapa samsyn och dialog kring livsmedelssektorns hållbarhetsutmaningar inklusive hälsoaspekterna.

Läs om denna aktivitet