Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

30/6 Almedalsveckan, Visby

Under Almedalsveckan i Visby 30 juni- 7 juli sker många intressanta seminarium om mat och måltider, miljö och klimat, hälsa och välbefinnande, utbildning och kompetensförsörjning mm och flera har direkt koppling till offentliga måltider.

Läs om denna aktivitet

2/7 Hållbar mat på skoltallriken – hur får vi det att hända?, Visby

Hur kan skolmaten och den offentliga måltiden aktivt bidra till en mer hållbar livsmedelsproduktion och en bättre folkhälsa? Vad krävs och vad kan vi tillsammans göra för att skolmaten och den offentliga måltiden ska bli en stark drivkraft för omställningen till ett hållbart livsmedelssystem? MatLust mfl arrangerar detta seminarum under Almedalsvecken.

Läs om denna aktivitet

2/7 Kost & Näring i Almedalen 2-3 juli, Visby

Under Almedalsveckan arrangerar Kost & Näring flera intressanta seminareier. Tisdag 2 juli, kl 11.30-12.30 Hållbar mat på skoltallriken – hur får vi det att hända? Arrangör Projekt MatLust, Kost & Näring – en branschförening inom Ledarna, Livsmedelsverket, Jordbruksverket, MATtanken, RISE, Måltid Sverige. Läs mer här>>  Tisdag 2 juli – 13.00-13.45 Miljöbov eller klimathjälte? Livsmedelsförpackningen –…

Läs om denna aktivitet

3/7 Vem ska göra jobbet?, Visby, Almedalen

Uppmärksamheten kring mat och måltider har aldrig varit större, men detta faktum till trots har inte minst offentliga måltidsverksamheter svårigheter att rekrytera kompetenta medarbetare till köken. Vem gör jobbet när den nationella livsmedelsstrategin skiftar fokus från visioner till portioner?

Läs om denna aktivitet

3/9 Gastro Summit, Stockholm

Nya mötesplatsen för framtidens mat GastroSummit är en dynamisk plattform där det presenteras och diskuteras trender, tendenser och samhällsutveckling som kommer att påverka branschen. En ny gastronomisk summit med fokus på hållbarhet, innovation, hälsa samt inspiration och framgång. När: 3-4 september 2019 Var: Stockholmsmässan    

Läs om denna aktivitet

10/9 Kommundietistdagarna 2019, Umeå

‘Save the date’ Kommundietistdagarna 2019 Datum: 10–11 september Plats: Umeå Folkets hus Kommundietistdagarna går av stapeln i Umeå den 10-11 september. Dagarna kommer att bjuda på ett brett program med något för alla. Såväl dig som arbetar inom skola som inom äldre- och funktionshinderomsorg.   Program släpps senare. Läs mer på Dietisternas Riksförbund>> 

Läs om denna aktivitet

13/9 MAT2019, Växjö

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet. Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv….

Läs om denna aktivitet

13/9 Livsmedelsdagarna, Tylösand

När: 11-13 september 2019 Var: Halmstad, Tylösand

Läs om denna aktivitet

22/10 Livsmedelsforum, Örebro

Livsmedelsforum är en plattform för nätverkande, dialog och kunskapsöverföring för en hållbar, hälsosam och konkurrenskraftig livsmedelskedja. Syftet är att skapa samsyn och dialog kring livsmedelssektorns hållbarhetsutmaningar inklusive hälsoaspekterna.

Läs om denna aktivitet

30/10 Forskning pågår, Göteborg

Forskning pågår! Välkommen till en fortbildningskonferens för dig som arbetar inom förskola och grundskola/fritidshem, gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller annan utbildningsverksamhet samt idrottsrörelsen och hälsosektorn. Få en inblick i den senaste forskningen inom just ditt område och möjlighet att träffa andra inom samma fält. Du väljer själv bland seminarier inom olika områden och formar på så sätt…

Läs om denna aktivitet

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

När: 14 november 2019 Var: Malmö

Läs om denna aktivitet

26/11 Framtidens skolrestaurang, Stockholm

Teknologisk Institut bjuder in till en tvådagarskonferens med fokus på mat och måltider inom skolan där du får verktygen för att bli en skolrestaurang i framkant. Hur skapar du de bästa förutsättningarna för att eleverna ska trivas i skolrestaurangen och äta av maten? Hur kan du använda skolrestaurangen som en pedagogisk resurs?” När: 26-27 november…

Läs om denna aktivitet