Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

30/1 Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?, KTH Södertälje Science Park

Välkommen på en samskapande konferens Arbetar du eller din arbetsgrupp med idéer och lösningar som bidrar till framtidens hållbara mat? Kom och visa ert arbete, håll ett arbetsmöte i en dynamisk miljö eller bjud in andra i er process. Forskare och experter, entreprenörer och andra aktörer samlas den 30 januari på KTH Södertälje Science Park….

Läs om denna aktivitet

4/2 Livsmedelsdagen, Alingsås

Livsmedelsdagen 2020 är en mötesplats för producenter av livsmedel i Västra Götalands län. Kom och få ny kunskap, kontakter och inspiration. Här lyfts de geografiska och naturgivna möjligheterna för bra livsmedel i vårt län.

Läs om denna aktivitet

19/2 Specialkost i restauranger och storhushåll, Webbutbildning

Webbseminarium för dig som arbetar i kök i offentlig sektor Kursens innehåll Teori födoämnesöverkänslighet Mjölkproteinallergi och Laktosintolerans Celiaki Fisk- och skaldjursallergi Äggallergi, Sojaallergi Andra allergier och korsreaktioner; nötter, pollen Vad man i köket bör tänka på Märkning av allergener Specialkostintyg förskola och skola När: 19 februari, halvdags webbutbildning, kl 13-16 Pris: 750kr

Läs om denna aktivitet

26/2 Livsmedelssäkerhet för restauranger och storhushåll, Webbseminarium

Kursen passar för dig som arbetar i kök i offentlig sektor Kursens innehåll Livsmedelssäkerhet – en del i att erbjuda bra måltider Risker med mat Faror och smittkällor i köket Matförgiftningar – vilka mikroorganismer ligger bakom? Hygienisk livsmedelshantering och riskeliminering Personlig hygien Kritiska punkter vid matlagning och servering Lagstiftning och tillsyn Egenkontrollprogram och HACCP När:…

Läs om denna aktivitet

3/3 Hållbara livsmedel och måltider – strategier och verktyg för hållbara val, Stockholm

Denna utbildning handlar om att ge dig som arbetar i offentlig eller privat verksamhet kunskaper och metoder för att arbeta strategiskt med hållbarhet på ett sätt som går i linje med EAT Lancet-rapporten, den nationella livsmedelsstrategin, arbetet med Hållbara livsmedelskedja och din organisations hållbarhetsarbete. Datum: 3 mars 2020 Tid: 09.00–17.00 Plats: Stockholm City Pris: 8 900 kronor exklusive moms…

Läs om denna aktivitet

26/3 Kostdagarna 2020, Malmö

Datumet för Kostdagarna 2020 är den 26-27 mars.

Läs om denna aktivitet

31/3 GastroNord – Norra Europas viktigaste mötesplats för HoReCa-branschen, Stockholm

Årets GastroNord sker 31 mars – 2 april 2020. GastroNord är norra Europas gastronomiska plattform.

Läs om denna aktivitet

28/6 Almedalsveckan 2020, Visby

Almedalsveckan 2020 börjar söndagen den 28 juni och avslutas söndagen den 5 juli.

Läs om denna aktivitet