Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

21/10 Kurs Livsmedelshygien, Bjärsjölagård

Dags för uppdatering  i livsmedelshygien och de nya branschriktlinjerna? På denna repetitionsutbildning får du användbara kunskaper och inblick i vad som är viktigt att veta om livsmedelshygien och livsmedelslagstiftningen för att servera säker och god mat. Läs mer om kursinnehåll här När: 21 oktober, kl. 8.30-11.30 Var: Bjärsjölagårds slott i Bjärsjölagård

Läs om denna aktivitet

21/10 Klusterträff: Erfarenhetsutbyte om arbetet med livsmedelsstrategin, Örebro

Jordbruksverket bjuder in till klusterträffar runt om i landet . Ta chansen att träffas och utbyta erfarenheter med andra som arbetar för att nå målen i den nationella livsmedelsstrategin.

Läs om denna aktivitet

22/10 Livsmedelsforum, Örebro

Livsmedelsforum är en plattform för nätverkande, dialog och kunskapsöverföring för en hållbar, hälsosam och konkurrenskraftig livsmedelskedja. Syftet är att skapa samsyn och dialog kring livsmedelssektorns hållbarhetsutmaningar inklusive hälsoaspekterna.

Läs om denna aktivitet

23/10 Workshop om energieffektiva storkök – en verklig fallstudie på ett sjukhuskök, Karlskrona

Beloks fördjupningsområde Storkök bjuder in till ytterligare en workshop som pågår i två dagar, 23-24 oktober, i Karlskrona eller via Skype. Till denna workshop är leverantörer till energieffektiva produkter och system inbjudna. Upplägget bygger på ett verkligt case, nämligen Centralköket på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Workshopen fokuserar på fyra olika teman, det är möjligt att delta…

Läs om denna aktivitet

24/10 Handla med gott samvete – mat som är bra för både hälsan och djuren, Uppsala

Nationellt centrum för djurvälfärd är en centrumbildning med fokus på djurskydd och djurvälfärd. Vi planerar ett seminarium om upphandling och inköp med fokus på folkhälsa och djurvälfärd. Både vid upphandling och vid andra inköp finns stora möjligheter att påverka vilka livsmedel som kommer ut till slutkund. SCAW vill med detta seminarium visa upphandlare och inköpare…

Läs om denna aktivitet

24/10 Klusterträff: Erfarenhetsutbyte om arbetet med livsmedelsstrategin, Kristianstad

Jordbruksverket bjuder in till klusterträffar runt om i landet . Ta chansen att träffas och utbyta erfarenheter med andra som arbetar för att nå målen i den nationella livsmedelsstrategin.

Läs om denna aktivitet

30/10 Forskning pågår, Göteborg

Forskning pågår! Välkommen till en fortbildningskonferens för dig som arbetar inom förskola och grundskola/fritidshem, gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller annan utbildningsverksamhet samt idrottsrörelsen och hälsosektorn. Få en inblick i den senaste forskningen inom just ditt område och möjlighet att träffa andra inom samma fält. Du väljer själv bland seminarier inom olika områden och formar på så sätt…

Läs om denna aktivitet

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

När: 14 november 2019 Var: Malmö

Läs om denna aktivitet

16/11 Europa-minskar-avfallet-veckan 16-24 november,

För elfte året i rad anordnas en vecka med fokus på att minska avfall- Europa minskar avfallet! Årets tema är kommunikation och utbildning för minskning av avfall och veckan startar igång den 16 november och avslutas den 24 november. Vill du veta mer? Läs hur er verksamhet kan delta hos Livsmedelsverket/Måltidsbloggen

Läs om denna aktivitet

26/11 Framtidens skolrestaurang, Stockholm

Teknologisk Institut bjuder in till en tvådagarskonferens med fokus på mat och måltider inom skolan där du får verktygen för att bli en skolrestaurang i framkant. Hur skapar du de bästa förutsättningarna för att eleverna ska trivas i skolrestaurangen och äta av maten? Hur kan du använda skolrestaurangen som en pedagogisk resurs?” När: 26-27 november…

Läs om denna aktivitet

27/11 Migration, hälsa och matvanor – hur samtalar vi på bästa sätt?, Malmö

Dietisternas Riksförbund tillsammans med Kunskapscentrum levnadsvanor och sjukdomsprevention i Region Skåne bjuder in till en kostnadsfri, nationell fortbildningsdag för dietister och övrig vårdpersonal som syftar till att lära oss mer om hur vi utforskar matvanor och erbjuder stöd till patienter, oavsett kulturell eller geografisk bakgrund.

Läs om denna aktivitet

5/12 Matsalsmiljö och måltidspedagogiskt arbete, Göteborg

Hur skapar vi en bra måltidsmiljö och hur kombinerar den med ett måltidspedagogiskt arbete? Dagen bjuder på goda exempel, tips och diskussion på hur vi med små medel kan göra stora förbättringar i såväl miljön som helhetsupplevelsen. Dagen genomförs inom ramarna för projektet Väl Godkänt för skolmåltiden och riktar sig till lärare, rektorer, kostchefer, folkhälsa,…

Läs om denna aktivitet

9/12 Framtidens Hållbara Måltider – hur får vi det att hända?, Göteborg

Att äta hållbart är en central fråga för planeten och vår hälsa. Aktuella miljörapporter visar att vi behöver ställa om till mer hållbar konsumtion – här och nu, det kan inte vänta.

Läs om denna aktivitet

31/3 GastroNord – Norra Europas viktigaste mötesplats för HoReCa-branschen, Stockholm

“GastroNord är norra Europas viktigaste gastronomiska plattform. Här möts hela HoReCa branschen samt delar av dagligvaruhandeln och utbyter erfarenheter och kunskap. Utställande företag säljer, marknadsför och demonstrerar sina produkter och tjänster. Till GastroNord kommer intresserade och engagerade besökare från hela mat- och dryckesbranschen för att få inspiration och kunskap samt rådfråga experter och hitta intressanta produkter.”  Läs vidare på GastroNords hemsida om dessa tre dagar fyllda med inspiration samt läs om vad som är nytt för 2020 års upplaga! 

Läs om denna aktivitet