Forskningsforum 2021
Den 6 och 7 oktober hölls för andra året i rad Forskningsforum för offentliga måltider.
Temat i år var ”Integrerade måltider i skola, vård och omsorg”. Såhär såg programmet ut
Forskare från Örebro universitet, Umeå universitet, Göteborgs universitet, Uppsala universitet, Karolinska universitetssjukhuset och Högskolan Kristianstad, samt kollegor från Måltid Sverige var med och berättade om pågående forskning inom ämnet. Dagen livesändes och lockade upp mot 80 deltagare.
Här hittar ni presentationerna från Forskningsforum 2021:
- Lina Andersson Fasth – Handbok för schemalagda måltider
- Sara Fröden: Frödén, S. & Pettersson, C. (2021). ”Strävan mot en inkluderande skolmåltid. Strategier för att ge likvärdiga förutsättningar” Utbildning & Demokrati 30(1), s 23-44.
- Louise Hård– Ämnesintegrerad kostundervisning: Opportunities and experiences of co-designed interdisciplinary food education in Swedish primary school
- Malin Skinnars Josefsson – Mat och måltider inom äldreomsorgen – Organisation och förutsättningar
- Emma Wilandh – Måltidsservice på sjukhus och olika aspekter av kvalitet
- Sofia Rapo – Organisatorisk forskning – En fallstudie om flexibla sjukhusmåltider
- Maria Biörklund Helgesson – DIGIMÅL – En digital måltidstjänst för att öka patienternas måltidsupplevelse. Ett innovationsprojekt
- Maria Nyberg – Hälsofrämjande måltider inom LSS – Mat med flera mål
