Hoppa till innehåll
Logotyp för Måltid Sverige
  • Måltid Sverige
    • Medlemskap
    • Styrgrupp
    • Vi som jobbar med Måltid Sverige
    • Nyhetsbrev
    • Press
  • Utbildningar
    • Medlemsexklusiva webbinarier
      • Nätverksträff -ht25 Framtidens hållbara måltider
      • Från klimatmål till klimataction
      • Webbinar Arbetsmiljö – Hållbar återhämtning i vardagen
      • Webbinar Ekonomi – Nyckeltal
      • Nätverksträff -25, Integrerade måltider i förskola och skola
      • Mat i magen – konsumtionsmätning i skolan
      • Resiliens i kris och vardag
      • Grön gastronomi
    • Nätverk för köksmästare och kökschefer
    • Valideringsnätverk
    • Utbildning på hemmaplan
      • Vegetarisk inspiration
      • Matlagning
      • Bakning
      • Måltidspedagogik i förskola och skola
      • Schemalagda måltider
      • Service och bemötande
      • Mat-klimat-miljö
      • Matsäkerhet i kristider  
      • Specialkost för förskola/skola
      • Livsmedelshygien i offentliga kök
      • Måltider för äldre
    • Digitala utbildningar
      • Livsmedelshygien
      • Specialkost
      • Köksekonomi
      • Måltider för äldre – den viktiga måltiden, där vård och värdskap möts
      • Värdskap, kvalitet och bemötande i offentlig måltidsverksamhet
      • Nationella rekommendationer för hantering av specialkost och anpassade måltider
    • Våra utbildare
    • Andras aktiviteter
  • Projektverkstad
    • Aktuella projekt och verksamheter
      • BestService – Måltider
      • Innovativ kompetensförsörjning
      • Klimatsmart mat – öppen webbutbildning
      • LEARNFOOD
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Relivs – Resurseffektiv livsmedelshantering
      • Samarbete för minskat matsvinn
      • SAMLA Sverige
      • Skolmatsakademin
      • SkolmatSverige
    • Genomförda projekt
      • Future Kitchen
        • Future Kitchen dokument
      • Fleximat
      • Handboken för schemalagda måltider
        • Stödmaterial till Handboken för schemalagda måltider
      • Hållbar skolmåltid genom digitalisering
      • Hälsoknuffen
      • Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider
      • MATtanken
      • Nollvisionen för undernäring hos äldre
      • Välkommen till bords!
  • Offentliga måltidens dag
    • Verktygslåda
    • Hela Sverige firar
  • Forskning
    • Universitet, Högskolor
      • Göteborgs universitet
      • Högskolan Kristianstad
      • Örebro universitet
    • Sveriges forskningsinstitut, RISE
    • Kunskapsorganisationer
    • Forskningsforum
      • Måltid Sveriges Forskarpodd
      • Möt en forskare – samtalsserie i tre delar
  • Sök
Följ oss på Facebook
Följ oss på LinkedIn
Kontakta via email

Forskningsforum 2020

Den 7 oktober 2020 bjöd vi in till ett första Forskningsforum Offentliga måltider på tema hållbarhet och hälsa. Såhär såg programmet ut. Vi hade med forskare från Chalmers, Göteborgs universitet, Örebro universitet och RISE. Livsmedelsverkets kompetenscentrum deltog också. Dagen livesändes och lockade över 50 deltagare.

Här hittar ni presentationerna från 7 oktober 2020:

  • Christel Larsson – Vi har en unik potential och möjlighet!
  • Karin Fritz och Anna-Karin Quetel – Offentliga måltider idag och imorgon
  • Ingrid Undeland och Cecilia Mayer Labba – Från rött till blått och grönt – Hållbara marina och växtbaserade råvaror för att möta proteinskiftet
  • Åsa Öström – Forskning om offentliga måltider vid Örebro universitet
  • Elinor Hallström – Hållbar nutrition
  • Mats Stading – Med framtidens mat förblir vi aktiva som seniorer 
  • Evelina Höglund – Kocken kan få hjälp av 3D-printer för dysfagianpassad mat
  • Agneta Sjöberg – Järnpusslet för skolmåltider som ger järnet,
  • Hillevi Prell – Hinder och möjligheter att främja hållbara matvanor i förskolan: Förskolepersonalens erfarenheter och tankar

 

  • Måltid Sverige
  • Integritetspolicy
  • Bli partner
  • Press
  • Kontakt
  • Logga in
Anmäl dig till nyhetsbrevet
Följ oss på Facebook
Följ oss på LinkedIn
Kontakta via email

Våra partners:

Västra Götalandsregionen
Region Sörmland
Region Halland
Rise