Livsmedelshygien
Grundläggande utbildning för offentlig måltidspersonal
Utbildningen innehåller grundläggande förståelse för mikroorganismer, men även kemiska och fysiska faror i livsmedel och livsmedelsproduktion, samt hur de kan förebyggas. Utbildningen innehåller också grundläggande rutiner för god livsmedelshygien och hantering av livsmedel i köket för att laga och servera säker mat. Egenkontroll och uppbyggnad av ett egenkontrollsystem.
- Kapitel 1 – Mikroorganismer & smittspridning (ca 40 min)
- Kapitel 2 – Matförgiftningar (ca 60 min)
- Kapitel 3 – Hantering av livsmedel (ca 40 min)
- Kapitel 4 – Egenkontroll (ca 15 min)
- Sammanfattning & avslut (ca 5 min)
Upplägg
Under utbildningens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och få bekanta dig med viktiga nyckelord. Varje enskilt tema avsluts med quizfrågor så att du som deltagare kan testa dina nya kunskaper.
Du kan enkelt pausa om du inte vill gå hela utbildningen i ett svep utan önskar gå ett kapitel i taget (se ca tider ovan). Tänk bara på att anteckna exakt var du pausade så du enkelt kan fortsätta från där du slutade.
Efter genomgången kurs erhåller du grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien för att kunna arbeta i ett offentligt kök. Använd utbildningen som introduktion för nya kollegor eller som uppfräschning för all personal som på något sätt redan arbetar med måltider!
Registrering och anmälan
Kostnad
Utbildningarna är kostnadsfria för dig som är partner/medlem i Måltid Sverige. För dig som ännu inte är medlem betalar 950 kr ex moms.
Registrering
Anmäl dig till utbildningen genom fylla i dina kontaktuppgifter här
I bekräftelsemejlet finns en länk till vår lärplattform. För att få tillgång till webbutbildningen behöver du skapa ett konto, det gör du genom att klicka på länken i bekräftelsemejlet och därefter klicka på ”skapa konto” för att få åtkomst till webbutbildningen i livsmedelshygien.
Tidsåtgång
ca 2 timmar
Kursledare
Kajsa Malmberg och Charlotta Löfström, Processteknik och hygien RISE
-
Denna utbildning är till för att höja kompetensen ute i era verksamheter. Använd utbildningen som introduktion för nya kollegor eller som uppfräschning för all personal som på något sätt redan arbetar med måltider!