11/11 Nätverksträff – Framtidens hållbara måltider, Digitalt
Måltid Sverige bjuder in, Nätverksträff Framtidens hållbara måltider
Vi hälsar Måltid Sveriges medlemmar till en spännande eftermiddag med det övergripande temat hur livsmedelsstrategin kan omsättas i praktiken – utifrån ett nationellt och regionalt perspektiv.
Det bjuds på inspiration och konkreta exempel från bland annat Region Västerbotten och Region Sörmland som på olika sätt fokuserar på det lokala. Dessutom blickar vi ut mot Köpenhamn, där offentliga kök spelar en nyckelroll i stadens arbete för hälsa och hållbarhet. Vi riktar också fokus på den viktiga frågan om upphandling som ett medel för att främja lokal mat.
Det kommer att finnas utrymme att ställa frågor och knyta kontakter med andra verksamheter. Varmt välkommen!
Medverkande
- Linnéa Qvirist, Västra Götalandsregionen
- Pernilla Firscherström, Länsstyrelsen Västra Götaland
- Jimmy Frischenfeldt Bååth, Region Sörmland måltid
- Anna Jönsson, Köpenhamns stad
- Charlotte Müntzing & Sebastian Fjäll, Vallentuna kommun
- Eva Appelqvist
När: Tisdag 11 november, kl 13:30-16:00
Var: Digitalt, via Zoom
Målgrupp: Måltidspersonal, utvecklare och chefer inom både Skola, vård och omsorg
Nätverksträffen är för Måltid Sveriges medlemmar och partners.
Program
- Välkommen och introduktion – på gång i Måltid Sverige
- Livsmedelsstrategin 2.0 – Nationellt och regionalt perspektiv, Linnéa Qvirist, regionutvecklare, Västra Götalandsregionen
- Från Betesmark till sjukhus – närproducerat i praktiken, Jimmy Frischenfeldt Bååth, verksamhetschef, Region Sörmland måltid
- Utblick mot Köpenhamn – hur offentliga kök spelar en nyckelroll i stadens arbete för hälsa och hållbarhet, Anna Jönsson, strateg, Köpenhamns stad
- Vallentuna matmarknad – inköp av närproducerade råvaror, Charlotte Müntzing , kostchef & Sebastian Fjäll, upphandlare Vallentuna kommun
- Inventera ditt lokala ekosystem för livsmedel, Eva Appelqvist, Måltid Sverige
- Gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte