Nyhetsbrev från Måltid Sverige - DECEMBER 2017

Måltid Sverige


– 
en samlande arena för oss som arbetar med
måltiden inom skola, vård eller omsorg.

---

Måltidens Mervärde i Halland 

Vi tar vidare Måltidens Mervärde till Halland! Välkommen till en inspirerande, engagerande och upplyftande dag i de offentliga måltidernas tecken. Vi har nöjet att välkomna Charlotte Signahl, PG Wettsjö, Anneli Widenfalk och Björn Ylipää.

Måltidens Mervärde går av stapeln i Tylösand den 20 februari. Missade du Måltidens Mervärde i Vara och i Eskilstuna är det hög tid att boka in dagen i Tylösand. Ett givet event för dig som jobbar med mat och måltider inom skola, vård och omsorg. Läs mer och anmäl dig snarast>>

---

Välkommen till Måltid Sverige! 

Elin Backlund är ny medarbetare inom Måltid Sverige! Elin är vikarierande utbildningssamordnare för Måltid Sverige och utgår från RISE kontor i Göteborg. Kontakta Elin så hjälper hon gärna till att ordna utbildningar utefter era behov! Elin har studerat kostekonomi med inriktning på ledarskap och har en magisterexamen i kostvetenskap. I sin yrkesroll kommer hon närmast från Göteborgs Stad där hon arbetat med kommunens största miljöprojekt Göteborgsmodellen för mindre matsvinn och som miljösamordnare i Centrums stadsdelsförvaltning. Mat och miljö i kombination med nutrition är något som ligger Elin varmt om hjärtat. Kontakta Elin>>

VÅRENS AKTIVITETER 

Vill du utbilda dig till handledare i måltidspedagogik? 

I vår ges en ny chans till att bli diplomerad måltidspedagog! Utbildningen avser att utbilda pedagoger och kockar i förskolan till handledare i Måltidspedagogik. Utbildningen startar igång i början av februari med första fysiska träffen i Göteborg den 8 februari. Läs mer om handledarutbildningen>>

"Måltidspedagogiken höjer kvaliteten på min kunskap och mitt arbete varje dag i förskolans kök. Jag har fått en medvetenhet och en respons från kollegor, föräldrar och barn som är otroligt motiverande!" Carina Gladh, kock Helsingborgs Stad.

---
---

Future Kitchen lockar nyanlända till kök

Den offentliga måltidsbranschens behov av personal och kompetens är stort och ökar i takt med att Sveriges befolkning ökar. En ny omgång av Future Kitchen drar igång 2018. Tanken med projektet är att locka nyanlända till kockyrket genom praktik och språkträning. Förutom fler kockar i de offentliga köken kan det säkert också leda till nya spännande måltidsupplevelser.

Läs mer >

---

Följ oss på Facebook och Instagram!

Måltid Sverige finns nu även Instagram. Följ vårt flöde på Facebook och Instagram

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt 2018! 

Måltid Sveriges nyhetsbrev december 2017

---