5/4 Seminarium ”Att förstå matgäster med särskilda behov”, Halmstad

Vi bjuder in till en dag med föreläsningar om temat måltid och neuropsykiatriska diagnoser. Hur hanterar vi måltidssituationen för våra matgäster med särskilda behov? Förståelse för våra matgästers mångfald och olika förutsättningar är första steget.Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen idag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Och råder det verkligen särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör vi ta hänsyn till i skolrestaurangen?

Detta är ett spännande men komplext ämne som de senaste åren har stötts och blötts flitigt runt om i landets kommuner. Ämnet kan för många fortfarande kännas nytt, osäkert och kunskapsluckorna bland olika professioner är många. En sak är säker – frågan om neuropsykatriska diagnoser och måltiden bör sträcka sig längre än till chicken nuggets, kebab, köttbullar och pizza!

Vi är glada över att få erbjuda detta seminarium som tagits fram av Skolmatsakademin. Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang. Läs mer här.

Fullständigt program publiceras inom kort.

Målgrupp: Föreläsningen riktar sig till de personalgrupper i skolan som kommer i kontakt med det ätande barnet, dess vårdnadshavare eller som på andra sätt berörs av frågan. Medicinskt ledningsansvarig, elevhälsa, pedagogisk & specialpedagogisk personal, skolledare, kockar, måltidspersonal och kostchef.

Tid: 9.30 -16.00

Plats: Sturegymnasiet, i sal: Bergmansalen. Engelbrektsgatan 36, Halmstad.

Kostnad: 1060 kr exkl. moms. Inklusive fika och lunch.

Anmälan senast den 20/3  via www.maltidsverige.se. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 22/3 faktureras.