Håll dig à jour!

Kunskap, inspiration, erfarenhetsutbyte och gemenskap. Måltid Sverige erbjuder ett stort och varierat utbud av utbildningar, seminariedagar, träffar och aktiviteter som blir till glädje för alla deltagare, verksamheter och matgäster. Aktiviteterna arrangeras både i egen regi och tillsammans med andra aktörer.

Ladda ner vårens program här:
Aktivitetsprogram HT 2018 

Är du nyfiken på aktiviteter som andra arrangerar? Kolla in kalendariet genom att klicka på Andras aktiviteter!

Håll dig à jour! Informationen uppdateras löpande.

Önskas något särskilt?

Det gillar vi! Vi kan ta fram utbildningar som täcker era behov. Det kan handla om uppdragsutbildningar och programlagda utbildningar inom exempelvis metodmatlagning, vegetarisk inspiration, service och bemötande, specialkost eller vad du önskar. Kontakta oss med dina önskemål! mejl: maltidsverige@ri.se

31/1 Bra mat för alla! – Livsviktig kunskap om specialkoster, Webbinarium

I samarbete med MatTanken och Skolmatsakademin anordnar vi vårt allra första webbinarium* med fokus på specialkost och födoämnesöverkänslighet. Vid detta tillfälle får du grundläggande kunskaper i ämnet födoämnesöverkänslighet. Vad är exempelvis skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi? Och mellan glutenintolerans och sädesslagsallergi? Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och…

Läs om denna aktivitet

6/3 Seminarium Att förstå matgäster med särskilda behov, Lund

Vi bjuder in till en dag med föreläsningar om temat måltid och neuropsykiatriska diagnoser. Hur hanterar vi måltidssituationen för våra matgäster med särskilda behov? Förståelse för våra matgästers mångfald och olika förutsättningar är första steget.Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen idag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det särskilda behov och omständigheter…

Läs om denna aktivitet

7/3 Mellanmål och måltidsmiljö i äldreomsorgen, Göteborg

Välkommen till en inspirerande och matnyttig dag där vi fokuserar på mellanmål, tallrikspresentation och måltidsmiljö i äldreomsorgen. Hur kan vi med enkla medel göra det där lilla extra? Vilka utmaningar finns när vi gör mat för äldre? Och vilka möjligheter har vår verksamhet? Under workshopen testas nya spännande recept för att maxa både smak och innehåll. Tips…

Läs om denna aktivitet