AUGUSTI 2017

Välkommen att smaka på höstens kunskapsutbud!

Måltid Sverige erbjuder ett stort och varierat utbud av utbildningar, seminariedagar, träffar och aktiviteter som blir till glädje för alla deltagare, verksamheter och matgäster. Se vårt program nedan! 

---

Måltidens Mervärde

31 oktober i Vara och 1 november i Eskilstuna

Välkommen till en inspirerande, engagerande och upplyftande dag i de offentliga måltidernas tecken. I år har vi nöjet att välkomna Charlotte Signahl, PG Wettsjö, Emma Halldin Ankarberg, Jens Dolk och Björn Ylipää. I snitt drar eventet ca 500 deltagare och är ett givet event för dig som jobbar med mat och måltider inom skola, vård och omsorg. Be there!

Ladda ner det fullständiga programmet här!

---

Det gröna köket och doften av nybakat bröd

Att bidra till hälsa och hållbarhet via att främja utbudet av vegetariska rätter är en utmaning. Ge dina medarbetare möjlighet att lyfta grönsaker, rotfrukter och baljväxter till nya gastronomiska höjder. Vi fokuserar vi på smak, kvalitet, utseende och nya recept. 5/9 i Göteborg, 13/9 i Harplinge och 3/10 i Katrineholm.

Att erbjuda guldkant på måltiden med ett hembakat surdegsbröd väcker aptiten, skapar välbefinnande och väcker många positiva matminnen hos måltidsgästerna. Låt våra måltidsutbildare stärka viljan till att baka och visa på hur enkelt det kan vara att baka bröd till många. 4/10 i Kungsbacka och 15/11 i  Göteborg.

---
---

Odling och naturvetenskapliga experiment

Att se ett frö gro och växa till en planta som sedan går att äta är fascinerande för både stora och små. Barnen får en förståelse hur mat odlas och hur kretsloppet fungerar ”från jord till bord”. Eller upptäck och undersök naturvetenskapliga fenomen genom lek och aktivitet. Med hjälp av det som sker i köket, kan man skapa en naturlig förståelse för naturvetenskapliga begrepp samtidigt som man väcker nyfikenhet att våga smaka och prova nya livsmedel. 18/9 i Malmö.

---

Ha koll på alla aktiviteter riktade till offentliga måltider!

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat- och måltidsarrangemang, dvs andras aktiviteter i ett kalendarium. Kika in här och tipsa oss gärna om kommande evenemang kring offentliga måltider! Maila oss på maltidsverige@ri.se

Vi på Måltid Sverige ser fram emot en inspirerande höst!

Måltid Sveriges nyhetsbrev augusti 2017

---

VÅRA PARTNERS