Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

Nordic Organic Food Fair, är en nordisk fackmässan för ekologisk mat och dryck. Nordic Organic Food Fair äger rum den 14 och 15 november på Malmömässan.

Läs om denna aktivitet

14/11 Livsmedelsakademins Dag, Malmö

Den 14 november är det äntligen dags för Livsmedelsakademins Dag igen! Fokus för dagen kommer vara, så skapar vi en lysande framtid för livsmedelsnäringen och dess konsumenter, och vi kommer prata Hållbarhet, Personlig hälsa, Kompetensförsörjning samt Gastronomiska Frontregioner. Dagen avslutas med ett gemensamt afterwork-seminarium.

Läs om denna aktivitet

15/11 De offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning, Webbinar

Den 12-18 november är det antibiotikaveckan. MATtanken arrangerar detta webbinar den 15 november som handlar om de offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning.

Läs om denna aktivitet

20/11 Måltidsdagar 2018, 20-21 november, Stockholm

Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018 är 20-21 november i Stockholm! Årets tema – Mat och måltider som gör skillnad!

Läs om denna aktivitet

27/11 Vad äter vi för sjömat i framtiden?, Webbinar

Livsmedelsverket vill att vi ska äta sjömat två till tre gånger i veckan – både av hälso- och miljöskäl. Och inte heller vilken sjömat som helst. Om vi alla följde rådet skulle vi konsumera betydligt mer sjömat i Sverige och det finns en stor potential att öka vår sjömatproduktion både i Sverige och globalt. Men…

Läs om denna aktivitet

29/11 Barn och ungdomar – vanor, trender och kommunikation, Göteborg

Nätverket Hälsotrend bjuder in till en dag på tema Barn och ungdomar – vanor, trender och kommunikation.  Tid: 29 november 2018, kl 09.30-16.00 Plats: RISE Jordbruk och livsmedel, Frans Perssons väg 6 i Göteborg Program 9.30 Samling och fika 10.00 Introduktion av dagen  Så äter ungdomar i Sverige – resultat från Riksmaten ungdom 2016-2017 Lotta…

Läs om denna aktivitet

6/12 De offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap, Webbinar

MATtanken arrangerar detta webbinar om de offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap.

Läs om denna aktivitet

6/12 Från Halländsk jord till offentligt bord – Inspirationsdag, Falkenberg

Ta del av nya initiativ och inspiration kring hur vi tillsammans möter nya möjligheter och utmaningar längs hela kedjan under denna inspirationseftermiddag i Falkenberg. Var står vi idag, vart är vi på väg och hur tänker vi nytt? Både halländskt och nationellt! Dagens moderator är Paul Svensson känd som TV kock, krögare, föreläsare, inspiratör, utbildare och kokboksförfattare.

Läs om denna aktivitet

7/2 Seminariedag om fisk och hälsa, Stockholm

”Save the date” Seminariedag om fisk och hälsa Mer information kommer inom kort.   När: Torsdag den 7 februari 2019 Plats: Kungl. Vetenskapsakademien, Lilla Frescativägen 4A, Stockholm

Läs om denna aktivitet