Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

23/8 Lokal mat och offentlig upphandling, Webbinar

Lokal mat och offentlig upphandling. – Hur blir livsmedelsstrategin verklighet på tallriken i det offentliga köket? Delta på detta intressanta webbinar som MATtanken arrangerar!

Läs om denna aktivitet

30/8 Vad ska vi laga för mat?, Göteborg

Foodit bjuder in dig till en dag i hållbarhetens tecken. – Vad ska vi äta idag? Det är en fråga som de flesta av oss ställer sig dagligen. Under en dag kommer vi att försöka ge er några svar, inspiration och tips om hur vi tillsammans kan bidra till en hållbar framtid. En kostnadsfri föreläsningssdag…

Läs om denna aktivitet

30/8 Nordic assembly for public meals 30-31 augusti, Köpenhamn

Join the first annual Nordic assembly for public meals in Coopenhagen!

Läs om denna aktivitet

6/9 Hållbar upphandling i fem länder, Växjö

Ett unikt tillfälle at ta del av forskning och praktiska exempel inom arbetet med hållbar offentlig upphandling i England, Tyskland, Danmark, Finland och Sverige. Angeläget för Upphandlare, Måltidschef/Kostchef, Politiker, Måltidsutvecklare, Branschorganisation, Livsmedelsproducent m.fl.

Läs om denna aktivitet

7/9 MAT2018, 7-8 september, Växjö

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet. Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv.

Läs om denna aktivitet

18/9 White Guide Junior & White Guide Senior 2018, Göteborg

Var med när White Guide Junior & Senior utser Sveriges bästa offentliga måltider 2018! Tävlingen bidrar till höja kvaliteten på den offentliga gastronomin i Sverige och prisutdelningen sker i Göteborg. Seminarier, debatter och galamiddag utlovas!

Läs om denna aktivitet

27/9 Challenge workshop kring matsvinn, Göteborg

Vi behöver minska svinnet i livsmedelskedjan! Hur ser utmaningarna och behoven ut hos olika aktörer? Vad kan underlätta för att din organisation ska kunna ta nästa steg? RISE Jordbruk och Livsmedel bjuder in till workshop och vi gör verkstad av den handlingsplan som Livsmedelsverket, tillsammans med Jordbruksverket och Naturvårdsverket lanserar i juni!

Läs om denna aktivitet

9/10 Branschdialog – hur håller vi koll på var maten kommer ifrån?!, Göteborg

MATtanken inbjuder tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland till en branschdialog för att belysa frågan om möjligheter och utmaningar kring att veta var maten kommer ifrån i offentliga kök. Mötet syftar till att samla målgrupper inom hela livsmedelskedjan för en gemensam dialog om inköp och uppföljning av mat till offentliga kök. Mötet fungerar även som en uppstart för Upphandlingsmyndighetens arbete med digitala möjligheter i den offentliga livsmedelsaffären.

Läs om denna aktivitet

10/10 Workshop energieffektiva kök, storkök och professionella kök, Göteborg

Belok och BELIVS bjuder tillsammans in till en innovativ och kreativ workshop – om energieffektiva kök, storkök och professionella kök – en heldag den 10 oktober i Göteborg. Information om plats och en agenda samt möjlighet att anmäla sig kommer efter sommaren.

Läs om denna aktivitet

11/10 Offentliga måltider ur matgästens perspektiv, Webbinar

MATtanken arrangerar detta webbinar som handlar om offentliga måltider ur matgästens perspektiv.

Läs om denna aktivitet

11/10 Matallergi – diagnostik, nutrition och livskvalitet, Stockholm

Matallergi påverkar individens matval och livskvalitet. Det är därför angeläget att råd, produkter och tjänster riktade till personer med matallergi, liksom den allmänna samhällsdiskussionen om matallergi, baseras på vetenskaplig grund. SNF tillsammans i samarbete med projektet Bra mat för alla arrangerar denna konferens där aktiva forskare inom området presenterar och diskuterar flera viktiga frågor relaterade till matallergi utifrån den senaste forskningen.

Läs om denna aktivitet

11/10 Livsmedelsforum 2018, Göteborg

Välkommen till den nationella konferensen Livsmedelsforum 2018 som i år konkretiserar, belyser och följer upp det nationella och regionala arbetet med Sveriges livsmedelsstrategier som nu realiseras och omsätts i praktiken. 11 oktober i Göteborg.

Läs om denna aktivitet

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

Nordic Organic Food Fair, är en nordisk fackmässan för ekologisk mat och dryck. Nordic Organic Food Fair äger rum den 14 och 15 november på Malmömässan.

Läs om denna aktivitet

14/11 Livsmedelsakademins Dag, Malmö

Den 14 november är det äntligen dags för Livsmedelsakademins Dag igen! Fokus för dagen kommer vara, så skapar vi en lysande framtid för livsmedelsnäringen och dess konsumenter, och vi kommer prata Hållbarhet, Personlig hälsa, Kompetensförsörjning samt Gastronomiska Frontregioner. Dagen avslutas med ett gemensamt afterwork-seminarium.

Läs om denna aktivitet

15/11 De offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning, Webbinar

Den 12-18 november är det antibiotikaveckan. MATtanken arrangerar detta webbinar den 15 november som handlar om de offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning.

Läs om denna aktivitet

20/11 Måltidsdagar 2018, 20-21 november, Stockholm

Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018 är 20-21 november i Stockholm! Årets tema – Mat och måltider som gör skillnad!

Läs om denna aktivitet

6/12 De offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap, Webbinar

MATtanken arrangerar detta webbinar om de offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap.

Läs om denna aktivitet