Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

20/9 Seminariedag om livsmedelsupphandling, Stockholm

Inom offentlig livsmedelsupphandling finns en tydlig växelverkan mellan matsvinn och de offentliga verksamheternas krav på hållbarhetstider. Var går det ”gyllene snittet” för klimatsmart, kostnadseffektiv upphandling – med bibehållen säkerhet och kvalitet? Den frågan utforskar Kost & Näring, tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Livsmedelsverket under höstens seminariedagar! 20 september i Stockholm.

Läs om denna aktivitet

21/9 Seminariedag om livsmedelsupphandling, Kramfors

Inom offentlig livsmedelsupphandling finns en tydlig växelverkan mellan matsvinn och de offentliga verksamheternas krav på hållbarhetstider. Var går det ”gyllene snittet” för klimatsmart, kostnadseffektiv upphandling – med bibehållen säkerhet och kvalitet? Den frågan utforskar Kost & Näring, tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Livsmedelsverket under höstens seminariedagar! 21 september i Kramfors.

Läs om denna aktivitet

29/9 MatLust bjuder in till forskarträff om köttets framtid i Sverige, Södertälje

Forskarträff om Köttets framtid i Sverige – veganism, kyckling eller nötkött?
Det är inte längre ett kontroversiellt påstående att dagens köttkonsumtion varken är hållbar eller hälsosam. Den bidrar väsentligt till människans belastning på miljö och klimat. Men åsikterna om vilka åtgärder som är bäst och vilka som är möjliga går isär. 29 september i Södertälje.

Läs om denna aktivitet

3/10 Seminariedag, Det nya sättet att tänka storkök, Stockholm

Är du nyfiken på nya idéer? Micvac bjuder in till ett välsmakande seminarium den 3 oktober 2017 i Stockholm. De kommer att demonstrera hur man, med hjälp av ny tillagnings- och förpackningsteknik, kan göra köket mer flexibelt och effektivt – och samtidigt vinna kvalitet i matupplevelse och matsäkerhet. Det nya sättet att tänka storkök!

Läs om denna aktivitet

11/10 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Eskilstuna

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är upphandling som ett strategiskt verktyg och dialog som nyckeln till utvecklande affärer, 11 oktober i Eskilstuna.

Läs om denna aktivitet

18/10 Belok och Belivs bjuder in till workshop om energieffektiva storkök, Stockholm

Möjligheten att energieffektivisera storkök är stor – det vet vi. Men vilka är dessa möjligheter, vilka hinder finns och hur kommer vi förbi dessa hinder? Det är dags för fortsatta arbeten. Dags för workshop den 18 oktober 2017 i Stockholm.

Läs om denna aktivitet

18/10 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Malmö

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är; Hur kan livsmedelsupphandling bidra till att uppnå klimatmål? 18 oktober i Malmö.

Läs om denna aktivitet

19/10 Livsmedelsforum 2017, Malmö

Livsmedelsforum 2017 – konferensen som belyser, analyserar och ger värdefulla svar på hur den hållbara omställningen i livsmedelskedjan kommer att se ut och hur den påverkar olika aktörer. Livsmedelsforum går i år av stapeln i Malmö.

Läs om denna aktivitet

25/10 Seminariedag, Det nya sättet att tänka storkök, Malmö

Är du nyfiken på nya idéer? Micvac bjuder in till ett välsmakande seminarium den 26 oktober 2017 i Malmö. De kommer att demonstrera hur man, med hjälp av ny tillagnings- och förpackningsteknik, kan göra köket mer flexibelt och effektivt – och samtidigt vinna kvalitet i matupplevelse och matsäkerhet. Det nya sättet att tänka storkök!

Läs om denna aktivitet

7/11 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Kalmar

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är upphandling som ett strategiskt verktyg och dialog som nyckeln till utvecklande affärer, 7 november i Kalmar.

Läs om denna aktivitet

9/11 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Östersund

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är; Hur kan livsmedelsupphandling bidra till att uppnå klimatmål? 9 november i Östersund.

Läs om denna aktivitet

13/11 Livsmedelsverkets Branschmässa 2017, Stockholm

Kan måltiderna i vård, skola och omsorg verkligen bidra till att förändra samhället? Ja, det kan de!
Livsmedelsverkets Måltidsdagar presenterar de offentliga måltiderna som spjutspets för ett hållbart och jämlikt samhälle!
Vi ses den 13-14 november på Berns salonger och Chinateatern i Stockholm.

Läs om denna aktivitet

14/11 Livsmedelsverkets Seminariedag 2017, Stockholm

Kan måltiderna i vård, skola och omsorg verkligen bidra till att förändra samhället? Ja, det kan de!
Livsmedelsverkets Måltidsdagar presenterar de offentliga måltiderna som spjutspets för ett hållbart och jämlikt samhälle!
Vi ses den 13-14 november på Berns salonger och Chinateatern i Stockholm.

Läs om denna aktivitet

22/11 Seminariedag, Det nya sättet att tänka storkök, Stockholm

Är du nyfiken på nya idéer? Micvac bjuder in till ett välsmakande seminarium den 22 november 2017 i Stockholm. De kommer att demonstrera hur man, med hjälp av ny tillagnings- och förpackningsteknik, kan göra köket mer flexibelt och effektivt – och samtidigt vinna kvalitet i matupplevelse och matsäkerhet. Det nya sättet att tänka storkök!

Läs om denna aktivitet

23/11 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Vreta kuster, Linköping

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är upphandling som ett strategiskt verktyg och dialog som nyckeln till utvecklande affärer, 23 november i Vreta kluster, Lindköping.

Läs om denna aktivitet

28/11 Måltiden en del av vården, Stockholm

Matens och måltidernas betydelse för tillfrisknande och hälsotillstånd inom vården står i fokus denna dag när Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus anordnar höstens seminariedag. Måltiden en väsentlig del av en fungerande vårdkedja! Föranmälan är öppen redan nu!

Läs om denna aktivitet