Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

22/3 Almegas upphandlingsdag 2018, Stockholm

Offentlig sektor är en stor och betydelsefull kund för Sveriges tjänste­företag. Almegas upphandlingsdag syftar till att hjälpa tjänste­företag att göra bra affärer på den offentliga marknaden.

Läs om denna aktivitet

22/3 Kostdagarna 22-23 mars 2018, Göteborg

Kost & Närings Kostdagarna 22-23 mars 2018 i Göteborg.

Läs om denna aktivitet

22/3 Seminarium om Grön integration – Hur lyckas vi?, Trollhättan

Välkommen till ett seminarium om Grön Integration. Kom och få inspiration genom att lyssna på goda exempel! Få reda på vilket stöd man kan få. Lyssna på hur det är att uppleva integration i första hand. Lär dig mer om projekt som ”Future Kitchen”, ”Steget före”, och flera stycken till. Ställ frågor och hitta lösningarna som…

Läs om denna aktivitet

9/4 Bra måltider i äldreomsorgen, Alvesta

Ett tillfälle för alla som arbetar och ansvarar för måltider för äldre att få uppdatering och idéer för utveckling. Föreläsare under dagen är Linda Gustavsson, måltidsutvecklare inom äldremåltider i Alvesta kommun, Anna-Karin Quetel, nutritionist Livsmedelsverket, Ylva Mattsson Sydner, professor i kostvetenskap, Uppsala universtitet och Cecilia Svanberg, dietist inom äldreomsorgen, Växjö kommun

Läs om denna aktivitet

12/4 DRF:s kongress 12-13 april 2018, Stockholm

Temat för DRF:s kongress i år är hållbar nutrition för hälsa genom hela livet.

Läs om denna aktivitet

16/4 Frukostseminarium om klimatsmart och hälsosam mat, Göteborg

Syftet med träffen är att inspirera varandra till det fortsatta klimatarbetet i våra organisationer. Med goda exempel växlar vi upp arbetet tillsammans. Tema för dagen har fokus på hur vi kan minska matens klimatpåverkan.

Läs om denna aktivitet

24/4 GastroNord. Fokus storhushåll, Stockholm

GastroNord pågår 24-27 april 2018 på Stockholmsmässan. Den 24 april är det fokus på storhushåll. Kost & Näring kommer hålla i ett seminarieprogram. Håll utkik efter mer information!  

Läs om denna aktivitet

26/4 Alternativ fakta är inget alternativ, Lund

Fantasifulla dieter och budskap från självutnämnda experter tar stort utrymme i samhällsdiskussionen om mat-hälsa. På sikt riskerar detta att underminera såväl folkhälsoarbetet som den nutritionsrelaterade forskningen och livsmedelsbranschens arbete för hälsosamma matvanor. Seminariet diskuterar och analyserar utvecklingen.

Läs om denna aktivitet

3/5 Branschdialog Livsmedel – upphandling av livsmedel till offentliga kök, Umeå

Branschdialogen syftar till att samla målgrupper inom hela livsmedelskedjan för en gemensam dialog om upphandling av mat till offentliga kök i Västerbotten. Mötet fungerar också som en uppstart för delprocessen – Lokal mat i offentliga kök, inom ramen för arbetet med att ta fram en regional livsmedelsstrategi i Västerbotten.

Läs om denna aktivitet

8/5 Framtidens måltider – medvetna val och inköp, Lund

Våra livsmedel produceras med markens och havets resurser och vi är beroende av att dessa ekosystem fungerar. Det är mycket att ta hänsyn till då man ska sätta samman sin kost. Experter från RISE Jordbruk Livsmedel reder ut begreppen!

Läs om denna aktivitet

23/5 Branschdialog Livsmedel – Logistiklösningar, Uppsala

Upphandlingsmyndighetens livsmedelsteam bjuder in samtliga målgrupper inom livsmedelsupphandling att anmäla sitt intresse att delta i vårens branschdialoger. Träffen i Uppsala är en del av arbetet med Uppsala läns handlingsplan för livsmedel.

Läs om denna aktivitet

8/6 Skånes matfestival, 8-10 juni, Brösarp

Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och en fantastisk festival för alla matintresserade.

Läs om denna aktivitet

7/9 MAT2018, 7-8 september, Växjö

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet. Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv.

Läs om denna aktivitet

11/10 Livsmedelsforum 2018, Göteborg

Livsmedelsforum 2018 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa. Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2018 tar för tredje året i rad ett unikt helhetsgrepp över livsmedelssektorns påverkan och utveckling. Datum: 11 oktober 2018 Plats: Chalmers, Göteborg Arrangör: Aktuell Hållbart Mer info kommer.

Läs om denna aktivitet

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

Nordic Organic Food Fair, är en nordisk fackmässan för ekologisk mat och dryck. Nordic Organic Food Fair äger rum den 14 och 15 november på Malmömässan. Förutom en mässa med utställare från 40-50 olika länder, erbjuds också ett föreläsningsprogram med aktuella ämnen som till exempel matsvinn och miljömässigt hållbara förpackningar.

Läs om denna aktivitet

20/11 Måltidsdagar 2018, 20-21 november, Stockholm

Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018 är 20-21 november i Stockholm!

Läs om denna aktivitet