Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

13/11 Kryddkvalitet – säkerställ en god smak, Malmö

Kvaliteten på kryddor är avgörande för att skapa välskmakande livsmedel. Rätt kryddor förhöjer smaken och lyfter maten till nya höjder. Nordic Taste & Flavour Center bjuder tillsammans med företag inom kryddbranschen in dig till en lärorik och inspirerande dag om kryddkvalitet. 13 november i Malmö

Läs om denna aktivitet

22/11 Seminariedag, Det nya sättet att tänka storkök, Stockholm

Är du nyfiken på nya idéer? Micvac bjuder in till ett välsmakande seminarium den 22 november 2017 i Stockholm. De kommer att demonstrera hur man, med hjälp av ny tillagnings- och förpackningsteknik, kan göra köket mer flexibelt och effektivt – och samtidigt vinna kvalitet i matupplevelse och matsäkerhet. Det nya sättet att tänka storkök!

Läs om denna aktivitet

22/11 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Östersund

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är; Hur kan livsmedelsupphandling bidra till att uppnå klimatmål? 9 november i Östersund.

Läs om denna aktivitet

23/11 Branschdialog om upphandling av livsmedel och måltidstjänster, Vreta kuster, Linköping

Under hösten 2017 arrangerar Upphandlingsmyndigheten branschdialoger om upphandling av livsmedel och måltidstjänster. Temat för denna dag är upphandling som ett strategiskt verktyg och dialog som nyckeln till utvecklande affärer, 23 november i Vreta kluster, Lindköping.

Läs om denna aktivitet

28/11 Måltiden en del av vården, Stockholm

Matens och måltidernas betydelse för tillfrisknande och hälsotillstånd inom vården står i fokus denna dag när Kost & Närings fokusgrupp Sjukhus anordnar höstens seminariedag. Måltiden en väsentlig del av en fungerande vårdkedja! Föranmälan är öppen redan nu!

Läs om denna aktivitet

5/12 Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa – flaskhalsar och utvecklingsmöjligheter, Göteborg

Fjärde och sista seminariet i serien ”Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa” som Institutionen för Kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet genomför under hösten 2017. När: 5 december   Mer information kommer läggas ut på hemsidan Institutionen för idrotts och kostvetenskap>>   Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa IKI 2017

Läs om denna aktivitet