Vi samlar alla aktiviteter på ett ställe

Det kokar av offentlig måltidsaktivitet i Sverige och i Norden. Inspirationspåfyllning, nätverkande och omvärldsbevakning är viktiga bitar för att föra de offentliga måltiderna framåt. Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i detta kalendarium.

OBS! Måltid Sverige är inte avsändare till aktiviteterna nedan. Våra egna arrangemang finner du direkt på sidan Aktiviteter.

Kom tillbaka snart igen!

Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och titta gärna in snart igen! Vi uppdaterar kalendern löpande med aktuella och relevanta konferenser, seminarier, möten och utbildningar.

Tipsa oss!

Vet du något som inte vi vet? Tipsa oss gärna om kommande utbildningar, konferenser eller andra relevanta evenemang kring mat och offentliga måltider!

29/5 Introduktion och utbildning inom hållbarhet & livsmedel, Stockholm

Hur kan företag inom livsmedelsnäringen aktivt bidra till ett hållbart matsystem? Välkommen till MatLusts och BERAS Internationals introduktion och utbildning inom livsmedel och hållbarhet som går av stapeln på tisdag 29 maj i centrala Stockholm!

Läs om denna aktivitet

8/6 Skånes matfestival, 8-10 juni, Brösarp

Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och en fantastisk festival för alla matintresserade.

Läs om denna aktivitet

13/6 Risker och uppföljning i livsmedelskedjan, Stockholm

Som en del av Upphandlingsmyndighetens regeringsuppdrag inom livsmedel genomför vi ett fördjupningsspår av branschdialogen om uppföljning och verifiering med fokus på arbetsrätt och socialt ansvar i livsmedelskedjan. Välkommen till en halvdag om Upphandlingsmyndighetens nya stöd inom arbetsrättsliga villkor och hållbara leveranskedjor för att diskutera på djupet vilka risker som finns och vilka konsekvenser det får…

Läs om denna aktivitet

30/8 Vad ska vi laga för mat?, Göteborg

Foodit bjuder in dig till en dag i hållbarhetens tecken. – Vad ska vi äta idag? Det är en fråga som de flesta av oss ställer sig dagligen. Under en dag kommer vi att försöka ge er några svar, inspiration och tips om hur vi tillsammans kan bidra till en hållbar framtid. En kostnadsfri föreläsningssdag…

Läs om denna aktivitet

30/8 Nordic assembly for public meals 30-31 augusti, Köpenhamn

Save the dates for the first annual Nordic assembly for public meals!

Läs om denna aktivitet

7/9 MAT2018, 7-8 september, Växjö

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet. Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv.

Läs om denna aktivitet

27/9 Challenge workshop kring matsvinn, Göteborg

Vi behöver minska svinnet i livsmedelskedjan! Hur ser utmaningarna och behoven ut hos olika aktörer? Vad kan underlätta för att din organisation ska kunna ta nästa steg? Syfte Att tillsammans identifiera vad som krävs för att få till en stor minskning av svinnet i kedjan, med fokus på konkreta aktiviteter i den egna verksamheten. Vi…

Läs om denna aktivitet

11/10 Livsmedelsforum 2018, Göteborg

Livsmedelsforum 2018 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa. Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2018 tar för tredje året i rad ett unikt helhetsgrepp över livsmedelssektorns påverkan och utveckling. Datum: 11 oktober 2018 Plats: Chalmers, Göteborg Arrangör: Aktuell Hållbart Mer info kommer.

Läs om denna aktivitet

14/11 Nordic Organic Food Fair, Malmö

Nordic Organic Food Fair, är en nordisk fackmässan för ekologisk mat och dryck. Nordic Organic Food Fair äger rum den 14 och 15 november på Malmömässan. Förutom en mässa med utställare från 40-50 olika länder, erbjuds också ett föreläsningsprogram med aktuella ämnen som till exempel matsvinn och miljömässigt hållbara förpackningar.

Läs om denna aktivitet

20/11 Måltidsdagar 2018, 20-21 november, Stockholm

Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018 är 20-21 november i Stockholm!

Läs om denna aktivitet