Rationaliserade serveringsmetoder
- Byt ut serveringsbesticken flera gånger under serveringen
- Förenkla menyn: Minska antalet komponenter i serveringen
- Våga be om hjälp med serveringen från lärare, vårdpersonal och lokalvård för att minska köbildning och förlorad lunch och lektionstid
- Portionera samtliga komponenter; sallad, varm mat samt bröd och smör
- Minska antalet sallader och kalla tillbehör
- Erbjud kylda matlådor alternativt lunchkassar till de gamla som brukar besöka öppna samlingsmatsalar på äldreboenden
- Minska matsvinn genom att stänga mindre kök och istället producera mat i de större enheterna för att vid servering leverera mat och eventuellt även serverings och diskpersonal
- Minimera köbildning och folksamlingar genom att exempelvis servera mat ute i klassrummen. Ta hjälp av vaktmästeri för transport, engångsmaterial och värmeskåp för servering.
- Skriv en rullande veckomatsedel och planera inköp efter den.
- En återkommande rätt för varje veckodag som kan följas vecka efter vecka
- Planera en specialkostreducerande vegetabilisk sopp-veckomeny för att kunna förse ett större antal människor näringstät mat snabbt och effektivt
- Köp in engångsmaterial så att ni kan hantera ett par serveringar vid manfall, elavbrott eller vattenbrist
Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer här. OK Privacy & Cookies Policy