21/5 Ofrivillig ensamhet och matlust, Digitalt

För att nå visionen “Ingen äldre ska behöva vara undernärd” driver Livsmedelsakademin Nollvisionen för undernäring hos äldre tillsammans med 12 partner från kommuner, myndigheter, privata företag och akademin. I deras arbete fokuserar de på att hitta lösningar för att tidigt kunna identifiera vilka som riskerar att bli undernärda, minska risken för undernäring och öka kunskapen om mat och måltid hos relevant personal.

Att få i sig tillräckligt med mat är såklart avgörande. Därför bjuds det in till ett webbinar för att dela erfarenheter kring pilot Behovsanpassade matkassar. Att komma till rätta med ensamhet är också viktigt för att få bort undernäring. Ensamhet kan bland annat leda till depression, minskad aptit och matlust, vilket kan få allvarliga konsekvenser för den äldre och stora kostnader för samhället.  Därför kommer det också delas deras lärdomar och insikter, och prata med andra som har goda erfarenheter och kunskap kring hur ensamhet kan förebyggas.

 

Agenda för webbinar

  • Välkomna
  • Presentation av Nollvisionen för undernäring hos äldre
  • Lärdomar kring behovsanpassade matkassar
  • Paneldiskussion – Hur kan vi bryta den ofrivilliga ensamheten kring måltiden?

 

När: 21 maj, 09:00-11:00

Plats: Digitalt

Målgrupp: Webbinariet vänder sig till dig som är intresserad eller engagerad i livskvalitet för äldre och som ser maten och måltiden som en viktig ingrediens för detta