14/3 Kostdagarna 2024, Kista

Måltidsverksamheternas viktiga vägskäl

Lågkonjunktur, sparkrav och livsmedelspriser som aldrig verkar sluta stiga. Och i verksamheten en agenda som handlar betydligt mer om neddragningar än att satsa offensivt. Känns bilden bekant? Nu öppnar inbjudan till Kostdagarna 2024.

 

När: Torsdag-fredag den 14–15 mars 2024. Registrering och utställning från kl. 10.00, programmet på Stora scenen inleds kl. 12.30. Avslutning med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Kistamässan (visa på karta), på promenadavstånd pendeltågsstationen Helenelund och tunnelbanestationen Kista.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 14 mars.


Efter en lång rad ekonomiskt goda år har det offentliga Måltidssverige nu med besked gått in i en brytningstid, där de viktiga vägskälen är många – och verksamheternas val av inriktning därmed mycket betydelsefulla.

Hur kan måltidsverksamheterna resonera och prioritera i ett skede då marginalerna runt kärnuppdraget krymper allt mer? Vad krävs för att navigera rätt i hållbarhetsomställningen, när olika mål och hänsyn tycks kollidera? Och vilka är nycklarna till att upprätthålla den personliga motivationenarbetsglädjen och ledarskapsförmågan – inte minst i stunder då framtiden känns allt annat än ljus?

När Kostdagarna slår upp sina portar i mars 2024, med avstamp i årets tema ”Vart är vi på väg?”, sker det inte med anspråk på att leverera alla de färdiga svaren. Men däremot på att rikta ljuset mot, och diskutera, de just nu mest brännande frågorna och perspektiven med koppling till de svenska offentliga måltiderna.

Inte utifrån antagandet att en kris bara för med sig motgångar och problem – utan tvärtom: med självklart fokus på krisens inneboende kraft som motor för förändringutveckling och nytänkande. I organisationen, arbetssätten och, inte minst, i det egna ledarskapet.