7/4 Den grönare svenska maten, Göteborg

Med anledning av utbrottet av corona undersöker arrangören alternativa möjligheter att genomföra detta seminarium. Besked om nytt datum kommer inom kort. 

Framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus

Att servera mer växtbaserad mat är både spännande och utvecklande. De offentliga kökens och restaurangernas menyer kan inspirera och visa vägen till den goda gröna maten och på så sätt bidra till hållbar utveckling, hälsa och ökad självförsörjningsgrad. Sverige har förutsättningar att producera vegetabiliska grödor med stor och intressant mångfald, smak- och näringsmässigt. Vi presenterar traditionella och nya grödor med fokus på baljväxter och fullkornsprodukter; hur de smakar, kan tillagas och vilka mervärden de har – för smak, hälsa och miljö.

Lär känns de nya och traditionella svenska gröna råvarorna, t ex sötlupin, olika linser, quinoa, gröna åkerbönor, speltvete, havreris och kvarngryn m fl.

Tid: 7 april kl 13.00-17.00

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg

Pris: 375 kr inkl. moms och fika

 

För mer information kontakta Cecilia Sassa Corin, Hushållningssällskapet Västra, 0521-72 55 61, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se

Marie Hanson, Hushållningssällskapet Västra, 0521-72 55 25, marie.hanson@hushallningssallskapet.se

Seminariet ingår i projektet Framtidens Grödor som finansieras av landsbygdsprogrammet 2014–2020 med pengar från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektet kommer pågå till och med senhösten år 2020 och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapen Västra, Gotland och Jönköping. Projektägare är Hushållningssällskapens Förbund.