2/5 Äta med gott samvete – mat som är bra för både hälsan och planeten, Webbinar

I nästa webbinarium som MATtanken arrangerar får vi kunskap och inspiration till hur maten i de offentliga köken kan bli mer hållbar.
I januari släpptes EAT-Lancet-rapporten som beskriver hur vi bör äta för hälsans och planetens bästa. I detta webbinarium sammanfattar Anna-Karin Quetel, nutritionist på Livsmedelsverket, den nordiska analys som gjorts av rapporten. Hur stämmer denna analys med Livsmedelsverkets kostråd?
Medverkar gör också Jenny Isenborg-Sultan, koststrateg, och Åsa Cannerheim, måltidsutvecklare från Södertälje kommun. De kommer bland annat berätta om deras koncept “Diet for a green planet”, vad de byter ut riset mot, hur de sätter upp mål för inköp av vissa livsmedel och hur de jobbar med att få matgästerna att acceptera nya maträtter.

Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

Datum och tid

Torsdag 2 maj kl. 13.30 – 14.45

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.