BRÖDUTBILDNING FÖR SKOLA, VÅRD OCH OMSORG

Anlita en eldsjäl! Måltid Sveriges måltidsutbildare har en gedigen råvarukunskap, ett nytänkande och verktyg för bestående resultat genom att de vet vad som funkar i verksamheten. Dessa måltidens superhjältar är till vardags kockar i offentliga kök inom förskola, skola och äldreomsorg men går genom Måltid Sverige att anlita för att utbilda din personal.

Varmt välkomna med er förfrågan till maltidsverige@ri.se


ALLA KAN BAKA!

Heldagsutbildning med teori och praktik

Doften och smaken av eget bakat bröd väcker aptiten, skapar välbefinnande och väcker många positiva matminnen hos måltidsgästerna. Syftet med utbildningen är att stärka deltagarnas vilja till att baka och visa på hur enkelt det kan vara att baka bröd till många. Att kunna baka eget bröd höjer yrkesstoltheten och skapar mer arbetsglädje då brödet man bakar själv blir både billigare, godare och bidrar till en trivsam måltidsmiljö.

Utbildningen innehåller både en teoretisk del med föreläsning och diskussion samt en praktisk del där deltagarna bakar själva. Under dagen går vi igenom hur man bakar såväl surdegsbröd, bröd med vanlig jäst och med bikarbonat. Vi sätter degar utifrån bra grundrecept som lämpar sig till stora kvantiteter som man sen kan utveckla med olika smaksättningar, som kryddor, fröer, grönsaker och frukt. Vi går också igenom olika tekniker som underlättar bakningen, som nattjäsning, temperaturmätning och knådning.

Deltagarna får…

  • …ökad kunskap om hur man planerar och genomför bakning i verksamheten.
  • …ökad råvarukunskap om olika mjölsorter och deras olika egenskaper.
  • …ökad kunskap om olika sorters jäsningsmetoder, utbakningssätt och beredningsmetoder.
  • …ökad förståelse för hur man genom att baka själv kan minska matsvinn och få bättre ekonomi i köket.
  • …ökad förståelse för gästens behov, samt vikten av god miljö och matglädje