6/3 Seminarium Att förstå matgäster med särskilda behov, Lund

Vi bjuder in till en dag med föreläsningar om temat måltid och neuropsykiatriska diagnoser. Hur hanterar vi måltidssituationen för våra matgäster med särskilda behov? Förståelse för våra matgästers mångfald och olika förutsättningar är första steget.Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen idag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör vi ta hänsyn till i skolrestaurangen?

Detta är ett spännande men komplext ämne som de senaste åren har stötts och blötts flitigt runt om i landets kommuner. Ämnet kan för många fortfarande kännas nytt, osäkert och kunskapsluckorna bland olika professioner är många. En sak är säker – frågan om neuropsykiatriska diagnoser och måltiden bör sträcka sig längre än till chicken nuggets, kebab och pizza!

Vi är glada över att få erbjuda detta seminarium som tagits fram av Skolmatsakademin. Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang. Läs mer här.

Här hittar du inbjudan till dagen>> 

Program 13.00-17.00

  • Välkomna och inledning av dagen
  • Föreläsning med Johanna Björk, pedagog och handledare

Eftermiddagsfika

  • Så arbetar skolrestauranger i Malmö stad med individuellt anpassad kost (IAK), Eddie Grahn, Dietist Malmö Skolrestauranger
  • Sammanfattning och summering, tid för frågor

Målgrupp: Medicinskt ledningsansvarig, elevhälsa, pedagogisk & specialpedagogisk personal, skolledare, kockar, måltidspersonal och kostchef.

Datum: Den 6 mars 2019, kl 13.00-17.00

Plats: Polhemsskolan, Lund

Kostnad: 590 kr exkl. moms. Vi bjuder på eftermiddagsfika!

Anmäl dig senast den 15/2. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 15/2 faktureras.