13/11 Nätverksträff Framtidens Hållbara Måltider – När framtiden är hybrid!, Digitalt

När: Onsdag 13 november, kl 13:30-16:00
Var: Digitalt, via Zoom

Målgrupp: Måltidspersonal, utvecklare och chefer inom både Skola, vård och omsorg  (Obs! endast för medlemmar)


Återigen har vi på Måltid Sverige glädjen att hälsa partners och medlemmar välkomna till nätverksträff på temat Framtidens hållbara måltider.

 

När framtiden är hybrid – en spaning runt hörnet

Vegetariska och veganska alternativ verkar ha nått sin peak och nu trendar hybrid. Hur tar vi hand om det i den offentliga måltiden?

Hur kombinerar vi animaliska och växtbaserade proteinkällor till en smakfull hybrid där sensoriska och näringsmässiga egenskaper är optimala? Hur får vi till exempel in mer fullkorn i matlagningen som visat sig vara av större betydelse för hälsan än både en minskning av rött kött och en ökning av frukt och grönt. Framtidens matsystem bygger inte på antingen eller. Det bygger på ”både-och”.

Vi kommer bland andra få träffa Malin Barman, Docent, Senior researcher på Chalmers som ska berätta om fullkornets hälsopotential. Köksmästaren men även Måltid Sveriges uppskattade utbildare inom klimatsmarta måltider, Patrik Sewerin från Coor Nola bistro, kommer inspirera just kring praktisk hybrid-matlagning genom att lyfta hur man kan blanda, dryga ut men även ge tips på bra alternativ att dryga ut med om man inte vill köra 100% vegetariskt.

Under eftermiddagen lyfter vi goda exempel, projekt och forskning som på ett eller annat sätt visar på goda erfarenheter och utvecklar arbetet med hållbara och hälsosamma måltider i skola, vård och omsorg. Det kommer också finnas utrymme att knyta kontakt med varandra i Måltid Sverige!

Programmet är under bearbetning och en mer detaljerad agenda kommer längre fram.

Varmt välkommen!


Nätverksträffen är för Måltid Sveriges medlemmar och partners.