20/2 Mer veg!, Varberg

– Med Pelle Danielsson

Välkommen till en inspirerande utbildning där vi sätter den gröna råvaran som huvudingrediens och lär oss om hur man lyfter grönsaker, rotfrukter och baljväxter till nya gastronomiska höjder. Vi fokuserar på smak, kvalitet, utseende, kreativitet och nya recept.

Vi varvar praktiska moment med teoretiska genomgångar. Utbildningen gör att du vidareutvecklas som vegetarisk matlagare och får de verktyg som du behöver för att skapa en grönare meny. Syftet med utbildningen är att bidra med inspiration och öka kunskapen om mat och måltider som är mer klimatsmarta. Att erbjuda alla gäster ett grönt alternativ är ett klimatsmart sätt och ett verktyg för att nå våra nationella miljömål samt en minskad klimatbelastning. Fler vegetariska alternativ kan också vara ett redskap för att nå de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) om ett ökat intag av grönsaker och fibrer.

Kunskapsmål:

  • Deltagarna ska få ökad kunskap kring vad vegetarisk mat innebär, olika typer av vegetarisk kost och näringsrekommendationer.
  • Deltagarna ska få ökad kunskap i hur man planerar och genomför vegetarisk matlagning i verksamheten.
  • Deltagarna ska få ökad kunskap i hur man skapar inbjudande och varierande gröna rätter.
  • Deltagarna ska få verktyg och tips för att locka gästerna till att smaka av den vegetariska maten.

Målgrupp: Kockar i förskola och skola.

Tid: 9.00-15.30

Plats: Trönninge skola, Kockatorpsvägen 1, Varberg.

Kostnad: 1890 kr exkl. moms.

Anmälan senast den 3/2. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 30/1 faktureras.