15/10 Matöverkänslighet, vad nytt?, Göteborg

Vi bjuder in till en eftermiddag på tema födoämnesöverkänslighet och specialkost. Detta är en utbildning som belyser förskolans och skolans utmaningar när det gäller specialkost. Vad är egentligen födoämnesöverkänslighet och allergi och hur hanterar man detta i köket och ute i verksamheten? Vad är nytt? Dagen ger dig en uppfräschning samt påfyllning i ämnet.  Föreläsare är Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Utbildningsinnehåll:

  • Kort förklaring av begreppet Födoämnesöverkänslighet
  • Laktosintolerans
  • Mjölkproteinallergi
  • Celiaki
  • Sädeslagsallergi
  • Andra allergier
  • Korsreaktioner
  • Märkningsregler
  • Hantering av specialkoster
  • Umeå allergi-grepp samt resultat från Finlands allergiprogram
  • Hur påverkar allergier barnen och familjen
  • Kan man förebygga uppkomsten av matöverkänslighet?

Välkomna!

Datum: Den 15 oktober, kl 13.00-16.30

Plats: RISE Jordbruk&Livsmedel, Göteborg

Kostnad: 830 kr exkl. moms. Inkl eftermiddagsfika.

Anmäl dig senast 18/9.  Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 19/9 faktureras.

 

Föreläsare Andrea Mikkelsen