5/5 Måltider som ger järnet, Digitalt

Mer grönt på tallriken som gör gott för både hälsan och klimatet – med fokus på järn och järnets biotillgänglighet

 Vilka är de hämmande och främjande faktorerna i växtbaserad kost? Hur kan vi tillgängliggöra järnet på bästa sätt? Vilka hälsoeffekter kan vi förvänta oss med ett proteinskifte? Hur kan offentliga kök arbeta rent praktiskt för att främja järnet i måltider till barn och unga? 

Varmt välkommen till detta seminarium där vi fördjupar oss i järn och hur vi kan tillgodose järnet till våra matgäster på bästa sätt när vi serverar mer grönt på tallriken. Vi har bland andra med oss Cecilia Mayer Labba, doktorand på Chalmers, som i sin forskning bland annat tittar på hälsoeffekter av ett proteinskifte, antinutrienter och absorption av järn ifrån måltider med växtprotein.

MÅLGRUPP

Kockar, köksledare, måltidsutvecklare och måltidschefer.

TID

Onsdag 5 maj kl. 14:15-16:30 (drop-in och teknikcheck från 14:00)

Inbjudan

Inbjudan Måltider Som Ger Järnet 5 Maj

PLATS

Digitalt via Zoom

ANMÄLNINGSINFORMATION

Kostnad 550 kr ex moms per person.

Som partner i Måltid Sverige betalar du 450 kr ex moms per person.

 

Varmt välkommen!