1/9 Måltider som ger järnet, Digitalt

Mer grönt på tallriken och ett tillfredställande järnintag – går det att kombinera?

Den frågan ställer vi oss den 1 september när vi bjuder in till ett spännande eftermiddag där vi fördjupar oss i järn och hur vi kan tillgodose järnet till våra matgäster på bästa sätt när vi serverar mer grönt på tallriken. Varför behövs järn och vilka är de hämmande och främjande faktorerna i en växtbaserad kost? Hur kan offentliga kök arbeta rent praktiskt för att främja järnet i måltider till barn och unga?

Vi har bland andra med oss Cecilia Mayer Labba, doktorand på Chalmers, som i sin forskning bland annat tittar på hälsoeffekter av ett proteinskifte, antinutrienter och absorption av järn ifrån måltider med växtprotein. Ta del av inbjudan och programinnehåll här nedan! 

MÅLGRUPP

Kockar, köksledare, måltidsutvecklare och måltidschefer.

TID

onsdag 1 september kl. 14:00-16:30 (drop-in och teknikcheck från 13:45)

Inbjudan

Inbjudan Måltider Som Ger Järnet 210901

PLATS

Digitalt via Zoom

ANMÄLNINGSINFORMATION

Kostnad 550 kr ex moms per person.

Som partner i Måltid Sverige betalar du 450 kr ex moms per person.

 

Varmt välkommen!