29/10 Måltidens Mervärde, Vara

Den 29 oktober bjuder vi in Er till en inspirerande, engagerande och upplyftande dag i de offentliga måltidernas tecken. Måltidens Mervärde är ett givet event för dig som jobbar med mat och måltider inom skola, vård och omsorg.

Programmet i sin helhet publiceras inom kort, men vi släpper redan nu ett begränsat antal biljetter till ett lägre pris! Skynda dig, erbjudandet pågår mellan perioden 10/6-30/6.

 

Målgrupp: Alla som arbetar med människor och måltider inom förskola, skola, vård och omsorg.

Tid: Den 29 oktober, kl 9.30-17.00 (Insläpp och fika från kl 08.30)

Plats: Vara Konserthus

Kostnad Early bird: 800 kr ex moms, inkl fika och lunch. Det gäller ett begränsat antal biljetter och erbjudande pågår mellan 10/6-30/6.  Ordinarie pris 990 kr ex moms. 

 

Vi ses den 29 oktober på Vara konserthus! 

Sofia Rasmussen

Så tänker dina framtida kollegor

Omvärldsanalytiker, författare, föreläsare, samt vår eminenta moderator för dagen. Förutom att moderera kommer Sofia Rasmussen också att föreläsa på temat framtidens kollegor. Vilka krav ställer framtidens medarbetare och hur säkrar vi den långsiktiga kompetensförsörjningen? Vad attraherar den unga generationen? Vad gör att de stannar och vad gör att de söker sig vidare?

Sedan fem år tillbaka driver hon Rasmussen Analys. Analysbolaget genomför årligen den uppmärksammade undersökningen Ungdomsfokus som tar tempen på ungas mående, framtidsplaner och värderingar – särskilt när det gäller arbetslivet.

 

Jan Gunnarsson 

Det goda värdskapet – om konsten att få människor att känna sig välkomna.

Värdskap är attityder och värderingar som bidrar till en inkluderande och välkomnande kultur som visas i ord och i handling. I en värld som blir allt mer digitaliserad blir bemötande och relationen mellan människor allt mer betydande. Jan Gunnarsson, en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare i sitt ämne och med 25 års erfarenhet från ledarskap och utveckling av hållbara verksamhetskulturer. En inspirationsföreläsning som syftar till att väcka lust och vilja att utveckla ett välkomnande förhållningssätt.

Alain Grenard

Hur gör vi hållbart i praktiken? The Green Room på Älvkullegymnasiet är ett exempel.

Engagerande och välfungerande team är nyckeln för att lyckas med häftiga projekt. Han menar också att kockarnas egna initiativ är otroligt värdefulla för att erbjuda gästerna varierade och goda luncher. Han är bondpojken som blev kock, köksmästare och restauranglärare. Idag arbetar Alain Grenard som kostchef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstad kommun. Karlstad kommun har nominerats i flertal kategorier i årets White Guide Junior, bland annat i kategorin Årets hållbara offentliga restaurang och Årets måltidschef.