29/10 Måltidens Mervärde, Vara

Måltidens Mervärde är ett givet event för dig som jobbar med mat och måltider inom skola, vård och omsorg. Vilken kunskap och vilka krav kommer att ställas på måltidspersonalen i framtiden? Vilka möjligheter har de att påverka för ett hållbart matsystem? Vad attraherar den unga generationen och hur säkrar vi den långsiktiga kompetensförsörjningen? Hur skapar vi en positiv verksamhet som motiverar och där vi kan locka och behålla gäster? Det och mycket mer får du svar på 29 oktober på Måltidens Mervärde!

Inbjudan till Måltidens Mervärde 2019>> 

Program Måltidens Mervärde 2019>> 

Målgrupp: Alla som arbetar med människor och måltider inom förskola, skola, vård och omsorg.

Tid: Den 29 oktober, kl 9.30-17.00 (Insläpp och fika från kl 08.30)

Plats: Vara Konserthus

Kostnad: 990 kr ex moms, inkl förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch.

Vi ses den 29 oktober på Vara konserthus! Anmäl dig senast 18/10. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 8/10 faktureras.

Sofia Rasmussen

Så tänker dina framtida kollegor

Omvärldsanalytiker, författare, föreläsare, samt vår eminenta moderator för dagen. Förutom att moderera kommer Sofia Rasmussen också att föreläsa om hur våra framtida kollegor tänker. Vilka krav ställer framtidens medarbetare och hur säkrar vi den långsiktiga kompetensförsörjningen? Vad attraherar den unga generationen? Vad gör att de stannar och vad gör att de söker sig vidare?

Sedan fem år tillbaka driver hon Rasmussen Analys. Analysbolaget genomför årligen den uppmärksammade undersökningen Ungdomsfokus som tar tempen på ungas mående, framtidsplaner och värderingar – särskilt när det gäller arbetslivet.

Foto: Karina Ljungdahl

Jan Gunnarsson 

Det goda värdskapet – om konsten att få människor att känna sig välkomna.

Värdskap är attityder och värderingar som bidrar till en inkluderande och välkomnande kultur som visas i ord och i handling. I en värld som blir allt mer digitaliserad blir bemötande och relationen mellan människor allt mer betydande. Jan Gunnarsson, en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare i sitt ämne och med 25 års erfarenhet från ledarskap och utveckling av hållbara verksamhetskulturer. En inspirationsföreläsning som syftar till att väcka lust och vilja att utveckla ett välkomnande förhållningssätt.

Alain Grenard

Hur gör vi hållbart i praktiken? The Green Room på Älvkullegymnasiet är ett exempel.

Engagerande och välfungerande team är nyckeln för att lyckas med häftiga projekt. Han menar också att kockarnas egna initiativ är otroligt värdefulla för att erbjuda gästerna varierade och goda luncher. Han är bondpojken som blev kock, köksmästare och restauranglärare. Idag arbetar Alain Grenard som kostchef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstad kommun. Karlstad kommun har nominerats i flertal kategorier i årets White Guide Junior, bland annat i kategorin Årets hållbara offentliga restaurang och Årets måltidschef.

Edith Salminen

Kockyrkets och restaurangbranschens framtid 

Vad har kocken för ansvar i ett större sammanhang? Vilken kunskap och vilka krav kommer att ställas på måltidspersonalen i framtiden? Vilka möjligheter har de att påverka ett hållbart matsystem? Den frågan ställer sig Edith Salminen, matkulturvetare och holistisk gastronom som arbetar med mat som ett socialt verktyg.

Edith tar en titt på omvärlden, nya trender både hemma och utomlands, samt lyfter goda exempel på kockar som redan tagit sig an nya roller i en föränderlig värld.

Andreas Willhelmsson

Att köpa klimatsmart och närodlat blir allt viktigare, är det verkligen
möjligt året runt? Lyssna till entreprenören Andreas Willhelmsson som med ny teknik odlar svenska klimatcertifierade grödor 365 dagar om året.