25/4 Bra måltider i äldreomsorgen, Nyköping

Välkommen till seminarium och workshop med fokus på bra måltider i äldreomsorgen

Livsmedelsverkets råd Bra måltider i äldreomsorgen lyfter behovet av flexibla arbetssätt som gör det möjligt att erbjuda olika lösningar för olika individer, men också att få till samverkan mellan olika yrkesgrupper. Välkommen till en dag där råden presenteras och diskuteras utifrån de olika rollerna i måltidskedjan. Livsmedelsverket presenterar råden och vi lyfter också goda exempel.

Moderator för dagen är Kajsa Asp Jonsson, legitimerad dietist och journalist. Sedan tio år tillbaka är Kajsa Asp Jonson Dietisternas riksförbunds kommunikatör och bland annat drivit frågor för opinionsbildning kring kvalitetsfrågor inom äldreomsorgen, och maten och näringens betydelse för en god omvårdnad.

Målgrupp: Seminariedagen riktar sig till verksamhetschefer, enhetschefer, kostombud, kostchefer, måltidsutvecklare, dietister, biståndshandläggare m.fl. inom äldreomsorgen.

Tid: 9.30 -16.15

Plats: Culturum, Nyköping

Kostnad: 850 kr exkl. moms. Inklusive förmiddags- och eftermiddagsfika.

Program

  • Moderator Kajsa Asp Jonsson inleder dagen
  • Bra måltider i äldreomsorgen. Råd för ordinära och särskilda beroenden – hemtjänst och äldreboenden. Anna-Karin Quetel, nutritionist Livsmedelsverket
  • Sociala måltider på särskilda boenden. Josefin Nyberg, dietist Katrineholms Kommun 

12.30 – 13.30 Lunch

  • Workshop – diskussioner
  • Summering

Programmet kommer att fyllas på eftersom!

Välkomna!

 

Anmäl dig senast 11/4. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Avbokning efter den 11/4 faktureras.

 

Moderator och föreläsare

Kajsa Asp Jonson                     Anna-Karin Quetel                   Josefin Nyberg