Måltid Sverige Logotype

Måltidens Mervärde 2019!

29 OKTOBER I VARA

För tionde året i rad bjuder vi in till inspirationsdagen Måltidens Mervärde.
Välkommen till en heldag av skratt, ny kunskap och nätverkande för alla som
arbetar med måltider och människor inom förskola, skola, vård och omsorg. Här kan du läsa mer om årets talare och inbjudan i sin helhet hittar du längre ner i nyhetsbrevet.

1000x425 Aktiviteter

Måltidens Mervärde presenterar

Foto: Karina Ljungdahl

SOFIA RASMUSSEN

Omvärldsanalytiker, författare, föreläsare, samt vår moderator för dagen. Förutom att moderera kommer Sofia Rasmussen också att föreläsa om hur våra framtida kollegor tänker. Vilka krav ställer framtidens medarbetare och hur säkrar vi den långsiktiga kompetensförsörjningen? Vad attraherar den unga generationen? Vad gör att de stannar och vad gör att de söker sig vidare?
Foto: Karina Ljungdahl
Ungdomsfokus 2018

Lästips!

Sedan fem år tillbaka driver Sofia analysbolaget Rasmussen Analys, som årligen genomför den uppmärksammade undersökningen Ungdomsfokus som tar tempen på ungas mående, framtidsplaner och värderingar – särskilt när det gäller arbetslivet.
Jan Gunnarsson Cirkel

JAN GUNNARSSON

Hur skapar vi en positiv verksamhet som
motiverar medarbetare och där vi kan
locka och behålla gäster?
Jan Gunnarsson, en av Sveriges mest
efterfrågade föreläsare vet svaret. I en
värld som blir allt mer digitaliserad blir
bemötande och relationen mellan
människor allt mer betydande. Ta del av en inspirationsföreläsning på temat det goda värdskapet – om konsten att få människor att känna sig välkomna.

Edith Cirkel

EDITH SALMINEN

Vad har kocken för ansvar i ett större sammanhang? Vilken kunskap och vilka krav kommer att ställas på måltidspersonalen i framtiden? Vilka möjligheter har de att påverka ett hållbart matsystem? Den frågan ställer sig Edith Salminen, matkulturvetare och holistisk gastronom som arbetar med mat som ett socialt verktyg.

Edith tar en titt på omvärlden, nya trender både hemma och utomlands, samt lyfter goda exempel på kockar som redan tagit sig an nya roller i en föränderlig värld.
Alain Cirkel

ALAIN GRENARD

Han är den franska bondpojken
och gastronomen, idag den kreativa
kostchefen i Karlstad kommun. Alain
Grenard kommer att inspirera oss till hur
man formar en måltidsupplevelse utöver
det vanliga och vilka framgångsfaktorerna
är till att lyckas med häftiga projekt som
till exempel ”Green Room”.


Karlstad kommun har nominerats i flertal kategorier i årets White Guide Junior, bland annat i kategorin Årets hållbara offentliga restaurang och Årets måltidschef.
Bild inbjudan

Inbjudan Måltidens Mervärde 2019

Inbjudan till årets evenemang hittar du här. Den kan du ladda ner och sprida vidare till kollegor och bekanta!

Välkommen till Måltidens Mervärde!

Radisa 570x315

Vem kan delta? Alla som arbetar med människor och måltider inom förskola, skola, vård och omsorg.

Tid: Den 29 oktober, kl 9.30-17.00 (Insläpp och fika från kl 08.30)

Plats: Vara konserthus, Vara

Kostnad: 990 kr ex. moms, inklusive fika och lunch.

Anmäl dig senast 8/10.

Måltid Sverige Logotype
facebook instagram email 
logorad2019