Måltid Sverige Logotype

På gång i Måltid Sverige

Vårens aktiviteter pågår för fullt och förutom spännande utbildningar driver vi olika utvecklingsprojekt. 'Hållbar skolmåltid genom digitalisering' är ett!
ws digitalisering

Utbildningar våren 2019

11/4 Måltidspedagogik i förskola, Varberg

En dag som ger dig en introduktion i måltidspedagogik och argumenten till att integrera mat och måltider i den pedagogiska verksamheten. Eftermiddagen ägnas åt att prova på olika metoder och arbetssätt i workshops med fokus på hur du kan arbeta i förskolan med måltidspedagogik. Var med och laborera med hjälp av våra sinnen, experimentera med livsmedel och dokumentera med ord smakupplevelser. Läs mer Anmälan är stängd!

16/4 Matöverkänslighet i förskola och skola, vad nytt?, Laholm

Utbildningen ger dig möjlighet att damma av nuvarande kunskaper i födoämnesöverkänslighet och specialkost, men ger dig också en fördjupad kunskap i ämnet. Föreläsare är Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn. Läs mer Anmäl dig idag - det finns plats kvar!

25/4 Bra måltider i äldreomsorgen, Nyköping

Livsmedelsverkets råd Bra måltider i äldreomsorgen lyfter behovet av flexibla arbetssätt som gör det möjligt att erbjuda olika lösningar för olika individer, men också att få till samverkan mellan olika yrkesgrupper. Livsmedelsverket är på plats, goda exempel presenteras och under en workshop diskuteras de olika rollerna i måltidskedjan och hur vi går från teori till praktik. Moderator och diskussionsledare är Kajsa Asp Jonson. Läs mer Anmäl dig idag - det finns plats kvar!
Child 3326960 640

Vad önskar du för utbildning?

Har du några särskilda önskemål kring utbildningar? Önskar ni vara värd för en utbildning? Vi tar gärna emot förslag på kommande aktiviteter. Hör av er till oss på maltidsverige@ri.se
calender-2389150_640

Ha koll på alla aktiviteter riktade till offentliga måltider!

Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat- och måltidsarrangemang, dvs andras aktiviteter i ett kalendarium. Klicka på knappen nedan och tipsa oss gärna om kommande evenemang kring offentliga måltider! Mejla oss på maltidsverige@ri.se
Rapport förstudie

Rapport kring offentliga måltider lanseras inom kort!

Rapporten En inblick i forskning kring offentliga måltider är nu klar och redo för publicering! Håll utkik, den lanseras inom kort! Hösten 2018 påbörjade Michaela Holmberg arbetet. Rapporten bygger dels på en litteraturstudie kring offentliga måltider, och dels på intervjuer med forskare och måltidschefer! Spännande läsning utlovas!
Skövde VGR_Med pelle
Kunskapsklivet för klimatsmarta offentliga måltider

Utbildningar i växtbaserad matlagning pågår för fullt inom projektet för klimatsmarta offentliga måltider. Här en bild från sjukhusköket i Skövde med utbildaren Pelle! Under våren kommer över 300 medarbetare att ha genomfört utbildningar i det gröna köket. Läs mer
ws digitalisering
Hållbar skolmåltid genom digitalisering

I digitaliseringsprojektet om hållbar skolmat arrangerades i förra vecka en workshop i Göteborg på RISE Interactive. Dagen gav värdefull input till fortsättningen att gå vidare med en Vinnova UDI steg 2 ansökan! Tack alla för härligt engagemang! Vi välkomnar fler partners. Hör gärna av er för mer information. Läs mer
Testa Kockyrket4, Liten
Future Kitchen

Tredje omgången av Future Kitchen pågår just nu! Ett gäng nya handledare utbildades i januari. Nya liksom redan rutinerade handledare tar under våren emot nya praktikanter ute i köken.

Läs mer
170124__UHR-validering_jenny-ahlgren_yvonne-licke–lindgardens-kok-vanersborg_webb_foto-per-myrehed
Med smak för kunskap

I ESF-projektet Med smak för kunskap är nu både yrkesbedömare och kollegiala handledare utbildade. Validerings-processen är alltså i full gång!

Läs mer
Bild1
Webbutbildning - Klimatsmart mat på våra fat
Ni känner väl till att Västra Götalandsregionen har tagit fram en webbutbildning som är kostnadsfri och tillgänglig för alla? Lär dig mer om matens klimatpåverkan och hur vi steg för steg kan minska den utan att göra avkall på kvalitén. Läs mer
Måltid Sverige Logotype
facebook instagram email
logorad2019