Måltid Sverige Logotype

På gång i Måltid Sverige

Måltid Sverige erbjuder ett varierat utbud av utbildningar, seminariedagar, träffar och aktiviteter som blir till glädje för alla deltagare, verksamheter och matgäster. Se vårt program nedan!
maltiden-foto-tuana-3 - Kopia

Utbildningar våren 2019

7/3 Mellanmål och måltidsmiljö i äldreomsorgen, Göteborg

Välkommen till en kreativ eftermiddag där vi fokuserar på mellanmål och måltidsmiljö i äldreomsorgen. Fredrik Adén från Rådahemmet och måltidsutbildaren Lina Andersson Fasth delar med sig av sina bästa tips. Det blir aptitretare - mellanmål - sensorik och måltidsmiljö. Vi passar också på att öva på upplägg och presentation! Läs mer och säkra din plats idag

3/4 Mellanmål och måltidsmiljö i äldreomsorgen, Kullavik

Välkommen till en kreativ eftermiddag där vi fokuserar på mellanmål och måltidsmiljö i äldreomsorgen. Hur kan vi med enkla medel göra det där lilla extra? Fredrik Adén från Rådahemmet delar med sig av sina bästa tips. Det blir aptitretare, mellanmål och måltidsmiljö. Vi passar också på att öva på presentation och upplägg! Läs mer

11/4 Måltidspedagogik i förskola, Varberg

En dag som ger dig en introduktion i måltidspedagogik och argumenten till att integrera mat och måltider i den pedagogiska verksamheten. Eftermiddagen ägnas åt att prova på olika metoder och arbetssätt i workshops med fokus på hur du kan arbeta i förskolan med måltidspedagogik. Var med och laborera med hjälp av våra sinnen, experimentera med livsmedel och dokumentera med ord smakupplevelser. Läs mer

16/4 Matöverkänslighet i förskola och skola, vad nytt?, Laholm

Vad är egentligen födoämnesöverkänslighet och allergi och hur hanterar man detta i köket och ute i verksamheten? Vad är nytt? Som en fortsättning på webbinariet som vi arrangerade 31/1 tillsammans med Mattanken och Skolmatsakademin, kan vi med glädje nu erbjuda en fördjupningsdag. Utbildningen sker i Laholm tillsammans med föreläsare Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Läs mer

25/4 Bra måltider i äldreomsorgen, Nyköping

Livsmedelsverkets råd Bra måltider i äldreomsorgen lyfter behovet av flexibla arbetssätt som gör det möjligt att erbjuda olika lösningar för olika individer, men också att få till samverkan mellan olika yrkesgrupper. Livsmedelsverket presenterar råden och vi lyfter också goda exempel. Moderator och diskussionsledare är Kajsa Asp Jonson. Programmet för dagen uppdateras allt eftersom. Läs mer
calender-2389150_640

Ha koll på alla aktiviteter riktade till offentliga måltider!

Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat- och måltidsarrangemang, dvs andras aktiviteter i ett kalendarium. Klicka på knappen nedan och tipsa oss gärna om kommande evenemang kring offentliga måltider! Mejla oss på maltidsverige@ri.se
Testa Kockyrket4, Liten
Future Kitchen

Tredje omgången av Future Kitchen är nu igång! Ett gäng nya handledare utbildades i januari. Nya liksom redan rutinerade handledare tar under våren emot nya praktikanter ute i köken.

Läs mer
170124__UHR-validering_jenny-ahlgren_yvonne-licke–lindgardens-kok-vanersborg_webb_foto-per-myrehed
Med smak för kunskap

I ESF-projektet Med smak för kunskap är nu yrkesbedömare utbildade och i dagarna utbildas även flera kollegiala handledare. Valideringsprocessen är alltså i full gång!

Läs mer
Klimatklivet
Kunskapsklivet för klimatsmarta offentliga måltider

Praktiska utbildningstillfällen i vegetarisk matlagning är nu igång i Klimatklivet-projektet! Hela 22 utbildningstillfällen kommer att genomföras under våren.

Läs mer
Måltid Sverige Logotype
facebook instagram email
logorad2019