Måltid Sverige Logotype

Välkommen till Måltidens Mervärde 2021!

MaltidensMervarde2021-600x340pxl

Framtidsglädje för alla - det viktiga mötet

Måltidens Mervärde är ett årligt event för måltidens alla hjältar som varje dag ser till att det serveras goda och trevliga måltider inom skola, vård och omsorg.

I fjol gjorde vi en digital edition där vi fick fler antal deltagare än vanligt som dessutom var utspridda i landet. Vår ambition med dagen kommer alltid vara densamma - att erbjuda kockar och måltidspersonal en inspirerande dag och kraft att fortsätta servera goda och trevliga måltider i våra offentliga kök.
Häng på och skapa mervärde hos er! Samla verksamheten och starta med en god lunch för att sedan koppla upp er på storbildsskärm tillsammans. Vi har ett förmånligt pris för er som samlas i grupp! Se detaljer längre ner.

Vi ser fram emot att skapa en oförglömlig dag tillsammans med er. Här nedan presenterar vi föredragshållare och programmet i sin helhet! Vem vet, kanske dyker det upp ett hemligt inslag? Välkommen att ta del av en engagerande och upplyftande eftermiddag i de offentliga måltidernas tecken!

Måltidens Mervärde presenterar

runda Zeina

ZEINA MOURTADA

Paul Svensson lämnar över stafettpinnen och under hösten ger de ut en kokbok tillsammans. Årets moderator är en älskad matprofil som driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Hennes passion för enkel och vällagad mat når ut i kokbok, tv och sociala medier såväl som i verkliga livet. Zeina har undervisat en ny generation i glädjen att laga mat, allt från svensk husmanskost till rätter från hela världen. I den smakrika och färgglada matvärld som hon presenterar finns inga gränser.
Kokboken Middagskompassen
runda Kristina

KRISTINA PALTÉN

Kristina är äventyraren, författaren och världsrekordhållaren med mottot ”Människan är inte ett resultat av sina erfarenheter, hon är orsaken till sin framtid.” Kristina är även den första kvinnan att springa genom Iran, helt ensam. Här får du ta del av hennes berättelse, om gästvänligheten hon upplevde under resan och om att våga tro att man kan lyckas. Hon kommer också berätta om hur det går att locka fram den gränslösa potential som finns i varje människa. En potential som släpps fri när vi följer våra innersta önskningar.
TV reportage om Kristinas äventyr
runda Olga

OLGA GRÖNVALL LUND

Olga startade Reformaten 2019 efter att ha bevittnat menyn som erbjöds på sjukhuset när en nära familjemedlem insjuknat i cancer. Detta ledde henne till insikten att det globala matsystemet måste reformeras! Olga representerarden unga generationens vilja att förändra och som faktiskt agerar, helst tillsammans med alla oss som arbetar med mat och måltider. Luta dig tillbaka för att inspireras och peppas av Olgas framåtanda och brinnande intresse för hållbara måltider.
Film om Reformatens "Låt inte maten tysta mun"

runda Pär

PÄR JOHANSSON

Pär är grundare av Glada Hudik-teatern och är en flerfaldigt belönad ledare och föreläsare. Pär drivs av en stark passion att hjälpa människor att utvecklas. Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag. Vad kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas? Detta är några av de frågor som vi får höra Pärs tankar om. Pär har ett engagemang i skolan där han startat initiativet Catwalk i skolan tillsammans med ICA-stiftelsen, projektet ska motverka fördomar i grundskolan.
Initiativet Catwalk i skolan

Måltidens Mervärde presenterar kockscenen

Kockscenen är ett nytt inslag där vi låter kockar från våra offentliga verksamheter vara en del av innehållet denna härliga dag. Från kockscenen kommer det att bjudas på matlagningsinspiration och diskussioner kring dagens föreläsningsteman utifrån kockarnas perspektiv.

Utvalda kockar är Magnus Engström och Kristina Enkell från Eskilstuna kommun i Sörmland. Region Sörmland med dess kommuner är partners i Måltids Sverige sedan flera år tillbaka och tack vara det kan vi driva offentliga måltidsfrågor, forskning- och utvecklingsprojekt och arrangera kompetenshöjande utbildningar för kockar och måltidspersonal.
Läs intervjun med Magnus och Kristina
Magnus och Stina Eskilstuna
Här är Kristina och Magnus på bild

Tips på pausfika

Under eftermiddagen är det viktigt att fylla på med energi. Därför vill vi ge er några tips på vad du och dina kollegor kan smaska på i pausen. Recepten kommer från vår egen moderator Zeina, genom att klicka på respektive fikasort kommer du till recepten.

Inbjudan Måltidens Mervärde 2021!

Inbjudan till evenemanget hittar du här. Den kan du ladda ner och sprida vidare till kollegor och bekanta!
Bild inbjudan MM
242361683 870394080537752 5914285478421889988 N

Tävling på sociala medier

På våra sociala medier uppdaterar vi kontinuerligt med information samt lägger ut tävlingar. Följ oss där för att inte missa något!
Vi har just nu en tävling på Instagram där du har möjligheten att vinna 5 biljetter till Måltidens Mervärde.
På Instagram heter vi @maltidsverige
Alla Personer Jpg

Anmälningsinformation

Vem kan delta? Alla som arbetar med människor och måltider inom förskola, skola, vård och omsorg.
Tid: Den 2 november, kl 13.00-17.00
Plats: Livesänds digitalt
Kostnad: Förmånliga gruppriser!
<15 anst>
<25 anst>
<50 anst>
<75 anst>
<150 anst>
1 person 850 kr ex moms
Anmäl dig senast 26 oktober.
Måltid Sverige Logotype
facebook instagram email 
Logorad2019