Måltid Sverige Logotype

Nyhetsbrev augusti 2020

Banner2 Gronsaker
Nyhetsbrev från Måltid Sverige
Ett nav för den offentliga måltiden inom skola, vård och omsorg

Aktiviteter

Välkommen till höstens första nyhetsbrev! Vi längtar så klart efter aktiviteter och utbildningar där vi kan ses, men vi får ge oss till tåls och under hösten kommer det allra mesta ske digitalt. Men istället för att ställa in så ställer vi om! Vi bjuder bland annat in till dag om digitalisering, forskningsforum och ett webbinar med goda exempel från sjukhusköken. Och varje hösts höjdpunkt – Måltidens Mervärde – kan vi ju inte vara utan. Var med och skapa mervärden på hemmaplan och häng med på Måltidens Mervärde – digital edition!

22/9 Digitaliseringsdag, digitalt

Vad innebär digital transformation för den offentliga måltiden?

Alla snackar om digitalisering – vad handlar det om egentligen? Vad innebär det för offentliga måltider och vad har digitaliseringen för lösningar på de behov som finns? Vi vänder och vrider på utmaningar och möjligheter tillsammans med en rad intressanta föredragshållare. I programmet medverkar bland andra Johan Jörgensen (Sweden Foodtech), Anna-Karin Quetel & Karin Fritz (Livsmedelsverket) och Ann-Sofie Mårtensson (Hållbar skolmåltid genom digitalisering, RISE). Ta del av detaljerat program på vår webb.
Board ny
RISE Matlagningskurs 15 Januari 2019

30/9 Receptutveckling med Pelle Danielsson, webbinar

Matlagningsmetoder för smaksäkra och näringstäta sjukhusmåltider

Vid detta webbinar samtalar vi med krögaren och verksamhetsutvecklaren Pelle Danielsson som har i uppdrag att utveckla sjukhusmåltiderna inom Västra Götalandsregionen med fokus på klimat, smak, kvalitet och matglädje. Välkommen att ta del av lärdomar och lyckade arbetssätt inom sjukhusmåltider.
Måltiden Webb Foto Tuana Art 4001

7/10 Forskningsforum Offentliga måltider, Digitalt

Välkommen att ta del av det senaste och diskutera framtida forskningsbehov! Tillsammans med Chalmers, RISE, Örebro universitet och Göteborgs universitet, samt Livsmedelsverket, bjuder vi in till Forskningsforum. Detta är starten och vi ser en fortsättning med dialogmöten och nya forskningsforum! Vi välkomnar dig som är måltidschef, verksamhetsutvecklare, forskare, finansiär eller på andra sätt bidrar till utveckling inom offentliga måltider!

Uppdaterad info: På grund av rådande utveckling i samhället har vi på Måltid Sverige beslutat att forskningsforum 7/10 enbart kommer att genomföras digitalt.
Paul Retaste

27/10 Måltidens Mervärde 2020

Var med och skapa mervärde på hemmaplan!

För elfte året i rad bjuder vi in till inspirationsdagen Måltidens Mervärde, i år digital edition! Välkommen till en fullspäckad eftermiddag med glädje, inspiration och kunskap för alla som arbetar med måltider och människor inom förskola, skola, vård och omsorg.

Häng på och skapa en mervärdesdag hemma i verksamheten! Samla kollegorna, ät en god lunch och upplev dagen tillsammans. Vem som håller ihop årets Måltidens Mervärde? Det gör ingen mindre än Paul Svensson!
Bild Inbjudan 2020

Inbjudan Måltidens Mervärde 2020

Inbjudan till årets evenemang hittar du här. Den kan du ladda ner och sprida vidare till kollegor och bekanta!

Aktuellt just nu

Ladda för internationella matsvinnsdagen 29/9!

Den 29 september går den internationella matsvinnsdagen av stapeln, tanken med dagen är att öka medvetenheten om maten vi slänger. Passa på att utforska ert matsvinn! Hur mycket matsvinn har vår verksamhet, vad är det vi slänger och varför uppstår det? På Måltidsbloggen uppmuntras ni att påbörja mätveckorna i samband med matsvinnsdagen. Hänger ni på? Läs mer
Glob

Policy för livsmedelsursprung inom offentliga måltider

'Härifrån kommer maten' är en trepunktspolicy som MATtanken tillsammans med Kost & Närings fokusgrupp Upphandling tagit fram, för att definiera de utmaningar och önskemål som finns inom den offentliga sektorn kring ursprungsmärkning av livsmedel. Ladda ner här
till newsletter2

Andras aktiviteter och utbildningar

Måltid Sverige underlättar för dig att hålla koll på vad som händer inom branschen genom att samla olika aktörers relevanta mat och måltidsarrangemang, dvs. andras aktiviteter i ett kalendarium. Tipsa oss gärna om kommande evenemang kring offentliga måltider! Mejla oss på maltidsverige@ri.se
10/9 Livsmedelsdagarna
Livsmedelsdagarna arrangeras 10 september, i år digitalt.
Läs mer

11/9 Webbinar Next is now! Time for action
Det är viktigare än någonsin att fokusera på hälsa och hållbarhet. Orkla bjuder in till eventet Next is now - för att diskutera framtidens mat och tillsammans skapa en actionlist att tillsammans göra skillnad! Läs mer
15/9 Prisutdelning White Guide Junior/Senior
I september är det dags för årets stora händelse för dig som är verksam inom offentlig gastronomi - prisudeltning av White Guide Junior & Senior. Vinnarna presenteras via en livesändning! Läs mer

Offentliga Måltidens Dag

15/10 Offentliga Måltidens Dag

Måltidens dag går alltid av stapeln 3:e torsdagen i oktober, i år ska vi också visa upp våra fantastiska offentliga måltider - Offentliga måltidens dag! Ringa in datumet 15 oktober. Bakom arrangemanget står Måltidsakademien och MATtanken. Läs mer
RISE Matlagningskurs 15 Januari 2019

Önskas något särskilt?

Kontakta oss med dina önskemål! Mejl: maltidsverige@ri.se
Måltid Sverige Logotype
facebook instagram email 
logorad2019