MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.

Syftet med MATtanken

Syftet med projektet är att

  • Främja ökad kvalitet på offentliga måltider och att de resurser som satsas på dessa tillvaratas på bästa sätt.
  • Offentliga måltider ska bidra till en hållbar utveckling.
  • Ge ökad kompetens, engagemang och effektivitet hos aktörer i kedjan från producent till konsument.
  • Bredda och förstärka nätverkande och samarbeten inom matproduktion och måltidsfrågor.

Aktiviteter

För att uppnå målen med projektet kommer bland annat nedanstående aktiviteter att utföras.

Erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling

  • Medverka i kartläggning kring offentliga måltidsverksamheter
  • Arrangera webbinarier
  • Arrangera egna och medverka på andras evenemang

Sprida inspirerande exempel

  • Publicera artiklar på webbplatsen
  • Spela in poddavsnitt

Nätverkande

  • Identifiera framgångsrika lokala/regionala nav och verksamheter
  • Kommunicera i sociala medier

Om projektet

Projektet finansieras via landsbygdsprogrammet samt av LRF och Sveriges konsumenter. Projektet startade i november 2017 och avslutas 31 december 2020. Styrgruppen består av representanter från Livsmedelsverket, LRF, Sveriges konsumenter och Landsbygdsnätverkets kansli.

Projektgrupp

  • Eva Sundberg, projektledare
  • Tobias Henning, kommunikatör
  • Elin Sandström, konsumentexpert

 

Läs mer om MATtanken via länken här>>