RISE är värd för Måltid Sverige och vi som jobbar med Måltid Sverige finns på enheten Jordbruk och livsmedel. RISE har kontor runt om i Sverige, vi som jobbar med Måltid Sverige finns i Göteborg och Lund men åker gärna ut i landet!

Verksamhetstledare

Maria Helmersson

Maria är verksamhetsledare för Måltid Sverige och utgår från RISE kontor i Lund. Maria har jobbat som kostchef och måltidsutvecklare inom Region Skånes sjukhusmåltider och som kostchef i Bjuvs kommun inom skola och äldreomsorg. Maria är utbildad kostvetare med inriktning ekonomi vid Umeå universitet samt läst ekoteknikprogrammet på Mittuniversitetet i Östestersund. Under nästan 10 år jobbade Maria på Hushållningssällskapet i Umeå med mat och miljöfrågor. Maria har jobbat på RISE sedan juni 2015.

Kontakta Maria via e-post maria.helmersson@ri.se eller telefon 010-516 6719

 

Maria Helmersson

Utbildningssamordnare

Emma Ottosson

Emma Ottosson är utbildningssamordnare för Måltid Sverige och utgår från RISE kontor i Göteborg, men eftersom arbetet med utbildningar görs i hela Sverige är hon ofta på resande fot.

Nationellt Centrum för Måltiden växlades upp i 2017 och ingår nu i Måltid Sverige. Emma har arbetat med kompetenshöjande insatser för personal i och omkring offentliga måltider i Nationellt Centrum för Måltiden sedan 2011. Emma är utbildad inom samhällsnutrition vid Høgskolen i Oslo og Akershus och har en masterexamen i Folkhälsovetenskap inriktning folkhälsoekonomi från Göteborgs Universitet. Emma är föräldraledig mellan april 2017-mars 2018 och ersätts under tiden av Elin Backlund.

 

Emma Ottosson

Utbildningssamordnare

Elin Backlund

Elin Backlund är vikarierande utbildningssamordnare för Måltid Sverige och utgår från RISE kontor i Göteborg. Elin har studerat kostekonomi med inriktning mot ledarskap och har en magisterexamen i kostvetenskap. I sin yrkesroll kommer hon närmast från Göteborgs Stad där hon arbetat med kommunens största miljöprojekt Göteborgsmodellen för mindre matsvinn och som miljösamordnare i Centrums stadsdelsförvaltning.

Kontakta Elin via e-post elin.backlund@ri.se eller telefon 010-516 6670

Elin Backlund